Daniel őboldogságossága is leadja a kulcsot

A Moldva és Bukovina Metropoliájából kiszivárgott hírek szerint Daniel Ciobotea, a Román Ortodox Egyház feje visszavonul tisztségéből.
Hirdetés

A hírek szerint a döntés mögött az alkonyodó pátriárka erősen megromlott egészségi állapota áll. Éppen ezért volt szüksége autós konvojra is, többek között.

A boldogságos Daniel hosszú telefonbeszélgetést folytatott Teofan boldogságossal (Moldva és Bukovina metropolitája), aki jog szerint követi őt a pátriárkai bársonyszékben. A beszélgetést követően Daniel boldogságos bejelentette: visszavonul egy három hónapos imamaratonra.

Közben a helyzet az, hogy a pátriárka alaposan kiverte a földi biztosítékokat, mivel nem volt hajlandó odamenni a Colectiv Klub elé, hogy imát mondjon az elhunytak lelki üdvéért. Az ortodox egyház amúgy is repedező imázsát ez a hozzáállás darabokra zúzta, pillanatnyilag legalábbis. Szóval, betegség ide, hajló kor oda, a klubbeli tragédia az aranyban született ortodox egyházról is lerántott egy-két leplet. Nem mintha nem maradt volna elég rajta, de az ilyenfajta attitűd valószínűleg a Jóistennek sem tetszik.

Hirdetés