Biró Rozália az Európai Néppárt nőszervezetének alelnöke lett

Az RMDSZ szenátora, volt nagyváradi alpolgármester mandátuma három évre szól.
Hirdetés

Az Európai Néppárt (EPP) Nőszervezete alelnökévé választották pénteken Biró Rozáliát, az RMDSZ nőszervezetének elnökét – közölte szombaton az RMDSZ hírlevele. Az EPP nőszervezetének a müncheni kongresszusán újraválasztották az elnöki tisztségbe a német Doris Packet. Az RMDSZ nagyváradi politikusa a hat alelnöki tisztség egyikét töltheti be, mandátumuk három évre szól.

„Az RMDSZ sokévi, az Európai Néppárton belül kifejtett tevékenységének, a nőszervezetünk eredményes munkájának, valamint az európai parlamenti képviselőink elismerésének fontos szerepe volt abban a nyitottságban, amellyel jelölésemet fogadták, és bizalmat szavaztak számomra e tisztségben. Célom, hogy a romániai magyar nők érdekeit képviselve, a szülőföldön való érvényesülés és a nők hangsúlyosabb szerepvállalási lehetőségeiért, továbbá a nemek közötti egyenlőség megvalósításáért munkálkodjak a hároméves mandátumom során” – idézte Biró Rozáliát az RMDSZ hírlevele.

A Marosvásárhelyen született Biró Rozália Kolozsváron szerzett közgazdász diplomát. 2004-2012 között Nagyvárad alpolgármestere volt, 2012-ben választották szenátorrá, 2007-től a RMDSZ legfelsőbb döntéshozó szerve, a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) elnöke, 2013-tól az RMDSZ Nőszervezetének elnöke, 2005 óta a Partiumi Keresztény Egyetem adjunktusa.

Hirdetés