Belső ellentétek az MPP-ben

Biró Zsolt elnöknek nem tetszik, hogy a hivatalosan autonomista párt egy másik autonomista párttal kötött együttműködési megállapodást.
Hirdetés

A Magyar Polgári Párt (MPP) területi szervezetei autonómok ugyan, de koalíciós megállapodásokat nem köthetnek – szögezte le Biró Zsolt, az MPP elnöke a Székely Hírmondónak. Az MPP országos elnöke szerint a sepsiszentgyörgyi szervezet elnöke által az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP) kötött választási megállapodás semmisnek tekintendő.

Biró Zsolt elmondta: már június végén figyelmeztették Bálint Józsefet, hogy nincs jogosítványa választási megállapodást kötni. A pártelnök megküldte a vonatkozó levelet is, amelyben idézik az alapszabály 9. fejezetét. Eszerint „bármilyen koalíciós együttműködés csakis a megyei szervezet és az országos elnökség beleegyezésével köthető”.

„Bálint József nem tájékoztatta sem a megyei, sem az országos vezetést arról a szándékáról, hogy koalíciós megállapodást kötne, így az általa jegyzett szerződés érvénytelen” – szögezte le Biró Zsolt.

Az országos elnök szerint azóta sem kaptak jegyzőkönyvet arról, hogy kik szavaztak a koalícióról. Biró Zsolt amúgy is elégedetlen a sepsiszentgyörgyi szervezettel, amelynek Bálint József vezetése alatt „sikerült leküzdenie magát kilenc helyi tanácsosról egy tanácsosra”.
 

Hirdetés