Okosrobogó gurul a piacra Aradról

Úgy indul, mint egy roller, és legfeljebb 25 km/órával száguld a kis városi járgány. Nem olcsó a kétkerekű romániai innováció.
Hirdetés

Október végétől előrendelhető a gazdag fiatalok legújabb játékszere, az aradi fejlesztésű Scooterson: egy roller és robogó kombinációja – írja a start-up.ro. A Scooterson úgy indul, mint egy roller: szó szerint be kell rúgni. A rúgás erőssége határozza meg, milyen gyorsan fog menni a villanymotor hajtotta robogó, de természetesen fékezni is lehet a sebességét.

Attól okos, hogy Bluetooth révén csatlakoztatott okostelefonon vagy okosórán jeleníti meg az aktuális sebességet vagy a közlekedési viszonyokat, és az okostelefon segítségével a felhőben tárolja el sofőrjének hajtási szokásait, és ezekhez igazodik. Nincs kulcs hozzá, csak akkor indul, ha érzékeli tulajdonosának a telefonját a közelben.
 
A lopást a súlya és beépített GPS egység gátolja: 35 kiló a járgány, és egyből jelzést küld tulajdonosának telefonjára, ha érzékeli, hogy elmozdították a helyéről.
 
Legfeljebb 25 km/órával lehet robogni vele az utakon, és nem érdemes messze merészkedni vele: akkumulátora 50 kilométernyi utazást bír ki legnagyobb sebességen, illetve 15 napot energiatakarékos üzemmódban. A fejlesztők az árát 3500 euróra teszik, erre még rájönnek az adók. 
 
Fotó: scooterson.ro

Hirdetés