Eb-selejtezők: nem lesznek zárt kapuk

Mivel az UEFA illetékesei nem erősítették mega magyar-románon lezajlott szurkolói rendbontások miatt kirótt büntetést.
Hirdetés

Nem lesz zárt kapus csütörtökön a Magyarország–Feröer szigetek, illetve a Románia–Finnország labdarúgó-Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés sem, mivel az európai szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága hétfőn nem hozta meg a büntetések jogerőre emelkedéséhez szükséges másodfokú döntést. A magyar szövetség (MLSZ) honlapján olvasható közlemény szerint az UEFA ugyanakkor tovább vizsgálja a beadványokat, azaz nem törölte el a szankciót. Ez azt jelenti, ha a testület a csoportküzdelmek után elutasítja a magyar beadványt, akkor az esetleges pótselejtezőn kényszerülhet zárt kapuk mögé a válogatott – írja az MTI.

Az UEFA első fokon a szeptember 4-én rendezett Magyarország–Románia Eb-selejtező kapcsán a szurkolók rasszista bekiabálásai miatt büntette meg az MLSZ-t, amely a zárt kapus szankció mellett 70 ezer eurós pénzbírságot is kapott. A román szövetséget azért büntették, mert a görögök elleni bukaresti összecsapáskor rasszista megnyilvánulások és pirotechnikai eszközök használata volt tapasztalható a lelátókon. Az FRF-nek emellett összesen 110 ezer eurós pénzbírságot is fizetnie kell, ebből 50 ezret a szurkolók budapesti tiszteletlen viselkedése miatt.

A román szövetség (FRF) honlapján csupán annyit közölt hétfőn, hogy sikerült felfüggeszteni mindenfajta alapfokú büntetést, így beindítják a jegyértékesítést, a részletekről pedig kedden sajtótájékoztatón számol be Răzvan Burleanu FRF-elnök.
 

Hirdetés