Tizenkét helyen voksolhatnak a vásárhelyiek az előválasztáson

Eddig nem regisztráltak túl sokan. Úgyhogy vásárhelyiek, ébresztő!
Hirdetés

Tizenkét szavazóközpontban adhatják le voksukat a marosvásárhelyi magyarok október 11-én, a magyar polgármesterjelölt személyéről döntő előválasztáson. A helyszínek listáját a sajtón keresztül közlik majd a lakossággal.

Ezt az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének székházában tartott sajtótájékoztatón jelentette be csütörtökön a három jelölt – Soós Zoltán (RMDSZ), Portik Vilmos (EMNP) és Barabás Miklós (CEMO) stábja. Elhangzott az is, hogy megalakult az előválasztási bizottság, amelynek az előválasztás zökkenőmentes kivitelezése a feladata.

Az előválasztást az állami választásokon megszokott rendszer szerint szervezik meg. Azok a személyek szavazhatnak, akik előzőleg regisztráltak. Ezek a személyek maguk dönthetnek arról, hogy melyik szavazókörzetben voksolnak, a kettős szavazást egy informatikai rendszer segítségével szűrik ki.

Az előválasztást szervező három párt Maros megyei vezetői csütörtöki közleményükben tudatták, hogy eddig eddig 6132 marosvásárhelyi regisztrált. „Bízunk abban, hogy október 8-ig még többen lesznek, akik eldöntik, ki legyen a vásárhelyi magyarok polgármesterjelöltje” – írják állásfoglalásukban. Regisztálni az elovalasztas.ro oldalon is lehet.
 

Hirdetés