Bunta Levente lemondott

Nem a polgármesterségről, hanem az udvarhelyszéki RMDSZ-szervezet alelnöki tisztségéről. Nem akar az elnök, Verestóy csicskása lenni.
Hirdetés

Dúl a belharc az RMDSZ-ben Székelyudvarhely körül: ma lemondott Bunta Levente a széki szervezet alelnöki tisztségéről – írja az uh.ro. A széki szervezet elnöke Verestóy Attila szenátor.

Bunta Levente mint a város polgármestere az önkormányzat RMDSZ-es tanácsosainak körében jelentette be lemondását, amelyet főként azzal indokolt, hogy Verestóy tavaly júniusban a tagokkal való konzultáció nélkül lemondott a szervezet azon jogáról, hogy az új, közvetett választási rendszerben megyei tanácselnököt jelöljön, miközben Csíkszék után most Udvarhelyszéken lett volna a sor, és szerinte a megyei projektekben Udvarhely és környéke már így is hátrányt szenved a többi térséghez képest.
 
Az uh.ro tudósítása szerint ezt Bunta úgy tudta elmondani, hogy az egész sajtótájékoztató alatt egyszer sem mondta ki Verestóy nevét. 
 
A polgármester nehezményezte azt is, hogy a széki szervezet elnöke nyilvánosan, sajtótájékoztatón bírálta az ő tevékenységét, de most ő is elárulta, hogy Verestóy tavaly szeptember óta nem hívott össze elnökségi gyűlést.
 
Szervezeti munkáját Bunta a városi RMDSZ revitalizálására fogja szánni, gyarapítani szeretné a tagságot, mozgalmat generálni: a kétharmadra gyúr – vallotta be. Egyúttal megerősítette, hogy indul a polgármesteri tisztségért a 2016-os önkormányzati választásokon.
 
Az uh.ro volt olyan kedves, hogy megosztott pár buntaságot is szó szerinti idézetben: 
  • a polgármester nem értett egyet RMDSZ kilépésével a kormányból, mert szerinte „a politika lényege, hogy hatalomra törjön, és a hatalom eszközével lehet jobbítani”;
  • riválisairól megjegyezte: „meg kell nézni, ki az, aki nem a szervezetben tevékenykedik, valaki valamire felkéri, elfut vele Kolozsvárra, s akkor kezdi a szervezetet, mert nem láttuk eddig egyik-másik jelöltet a szervezetben”.
 
 
Fotó: Bunta Levente Facebook-oldala

 

Hirdetés