Betörték az orrát a székely termékekkel kekeckedő fogyasztóvédőnek

Egy sepsiszentgyörgyi benzinkút kávézójában történt az incidens. „Egy magyar nemzetiségű román állampolgár" az elkövető.
Hirdetés

A Kovászna megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal főfelügyelő helyettese, Mircea Diacon közleményben tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy péntek reggel megverték az egyik sepsiszentgyörgyi benzinkút kávézójában. Két ismeretlen férfi támadt rá váratlanul, miközben kollégáival volt. 

A támadók gyorsan felszívódtak az Állomás negyedi tömbházak között, hiába eredtek utánuk a kollégák.

Mircea Diacon feljelentést tett a rendőrségen. A törvényszéki vizsgálatok megállapították, hogy 16 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, mivel betört az orra. A rendőröknek sikerült azonosítaniuk az elkövetőt, aki „egy magyar nemzetiségű román állampolgár”. A rendőrségi közlemény szerint a konfliktusra alkoholos befolyásoltság alatt került sor.

A fogyasztóvédő szerint az esetnek köze lehet ahhoz, hogy a Szent György Napokon megrongálták a fogyasztóvédelmi hivatal autóját. Akkor és most is

arra gyanakszik, hogy az általa jogosan kibocsátott büntetések dühítették fel az elkövetőket.

Mircea Diacon neve azért csenghet ismerősen, mivel számos esetben szabott ki büntetést a magyar nyelv és a székely szimbólumok használata miatt. Eljárást indított például a „székely ízek” feliratú élelmiszereket gyártó vállalkozás ellen, büntetett már magyar rendezvényeket a román feliratok hiánya miatt, és rászállt a taxisokra is a Terra Siculorum matricák miatt.

Hirdetés