Továbbra is üres marad Mezei polgármesteri széke

Gyergyószentmiklós elöljárója ugyanis mégsem térhet vissza hivatalába, hiába döntött így múlt héten a Hargita megyei törvényszék.
Hirdetés

A marosvásárhelyi táblabíróság érvénytelenítette a Hargita megyei törvényszék múlt heti döntését, így mégsem térhet vissza hivatalába Mezei János, Gyergyószentmiklós polgármestere – közölte pénteki számában a Krónika. A polgármesternek az ellene folyó bűnvádi eljárás miatt tiltották meg nyolc hónappal ezelőtt hivatala gyakorlását. Mezei Jánost hivatali visszaéléssel, zsarolással és sikkasztásra való felbujtással vádolja a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A marosvásárhelyi táblabíróság jogerős végzése szerint a polgármesternek továbbra sem szabad felvennie a kapcsolatot a bírósági ügyben érintett személyekkel. A polgármesteri hivatal jogászai úgy értelmezték a döntést, hogy ezzel gyakorlatilag érvényben marad a július 30-án kiszabott bírósági felügyelet, amely szeptember 28-án lejár. A törvényszéknek így hamarosan újabb döntést kell hoznia a bírósági felügyelet meghosszabbításáról vagy annak feloldásáról.

Az ügy részleteit legutóbb itt ismertettük olvasóinkkal. 

Hirdetés