Románia kerítést épített a szerb határra!

A mioritikus haza követi a magyar példát! Csakhogy... Vigyázat: HATÁRSÉRTŐ HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Kudarc hátán kudarc. Románia átvette a szomszédos országok módszerét, és kerítést épített a szerb határra. Ám a kerítés alig 3 órával később összedőlt. A tervek szerint az építménynek vasbeton alapokkal kellett volna rendelkeznie, továbbá magasabbnak kellett volna lennie, mint a Kínai Nagy Fal, csakhogy a munkálatok során ellopták a cementet. A kivitelező állítása szerint egy részeg polgár a hibás, aki megbotlott, ráesett a kerítésre, mire az összedőlt.

Más építési hibák is becsúsztak. Szögesdrót helyett cérnát használtak, mondván, hogy a drótra nem volt anyagi fedezet. A kerítés egyes részeihez használt gyékény sem felelt meg a szabványoknak, ugyanis túl nagy lyukak voltak rajta, melyeken gyakorlatilag bármi és bárki átfér. A kerítés egy jelentős szakasza lángba borult, miután egy gondatlan munkás eldobott egy égő cigarettát. A kerítés összesen 3 milliárd euróba került. Az eredeti szerződés 100 000 euró értékű volt, a többi pénzt kiegészítések útján szivárogtatták a projektbe.

„Az egyik nagy gondot az okozta, hogy amint felépítettük a kerítést, valakik teleragasztották Ștefan Bănică Jr. karácsonyi koncertjeinek plakátjaival, és a plakátok hatalmas súlya miatt a kerítés összedőlt, magyarázza Geo Lemandroi építésvezető. Mivel a kerítés gyakorlatilag padlón van, úgy tűnik, jelen pillanatban Romániát csak lakóinak elszántsága és a szegénység védi a migránsok rohamától.

Hirdetés