Felépült a második menekülttábor Temes megyében

A határtól két kilométerre épült fel hétfőn a második sátortábor, amelybe a menekülteket fogadja Románia, ha erre vennék az útjukat.
Hirdetés

Hétfőn felépült a második menekülttábor Temes megyében: a Vöröskereszt és a hadsereg 80 sátrában mintegy 500 menekültet tudnak majd elhelyezni, ha igény lesz rá – írja a Mediafax hírügynökség. 

Ez a tábor Moravica határmenti település legelőjén, mintegy nyolc hektáron terül el, két kilométerre a legnagyobb román-szerb határátkelőtől és 200 méterre az országúttól, amely Moravicát összeköti Temesvárral. Ebben a táborban parancsnoki központ is helyet kapott, valamint étkezésre és élelmiszer tárolására alkalmas sátrak.
 
Az első tábor Kunszőllősön épült fel vasárnap, ma közművesítették, illetve az 50 felhúzott sátor mellé még mintegy százat állítanak fel. Ebben a táborban is 500 személyt tudnak elszállásolni. A Nagykomlóshoz tartozó Kunszőllős falu gyakorlatilag az államhatárnál ér véget, és itt is van egy határátkelő, amit 2014 novemberében nyitottak meg.
 
A két tábor felépítése része annak a határvédelmi gyakorlatnak, amelyet hétvégén hirdetett meg a belügyminisztérium. Bár Románia még nem szembesült menekültáradattal, ezekkel az intézkedésekkel teszteli a műveleti válaszadási képességét, közölte Gabriel Oprea belügyminiszter hétvégén. Tesztelik a hatósági kapacitást az esetleg itt menedéket kérők azonosítására és regisztrációjára.
 

Fotó: Opinia Timisoarei

 

Hirdetés