Az EMNT is segítene a migránshelyzet megoldásában

És Victor Ponta is megkapja a magáét.
Hirdetés

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) állásfoglalásban fejezte ki vasárnap szolidaritását a magyar kormánnyal és Orbán Viktor miniszterelnökkel a migrációs hullám kezelése miatt Magyarországot ért bírálatok miatt, és felajánlotta segítségét a helyzet rendezéséhez.

Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta, a magyar kormánytól várják annak közlését, hogy miben segíthetnének. Hozzátette, az EMNT önkénteseket toborozhatna a migránsokkal kapcsolatos teendők ellátására. Sándor Krisztina a magyar kormány melletti politikai állásfoglalást is a segítség egyik formájának nevezte.

Az EMNT állásfoglalásában leszögezte, a migránsok befogadása csak tüneti kezelés, vándorlásuk okait kell megszüntetni. A tanács szerint a rászorulókon segíteni kell, de mindebből csak annyit kell vállalni, amennyi nem veszélyezteti az európai őshonos lakosságot, a keresztény értékrend alapján kialakult európai civilizációt.

„Amennyiben a mértékadó nyugat-európai politikusok megelégszenek pusztán a befogadás intézkedésével, a helyzet rövid távon anarchiába vagy akár polgárháborúba is torkollhat” – vélte az EMNT.

A tanács bírálta ugyanakkor Victor Ponta román miniszterelnököt az elmúlt napokban tett kijelentései miatt.

Hirdetés

„Ponta az egész kontinenst fenyegető válsághelyzet megoldásához való érdemi hozzájárulás helyett a nemzetközi jog előírásai értelmében eljáró magyar miniszterelnököt rágalmazza, ezáltal pedig tovább rombolja a már amúgy is megtépázott miniszterelnöki tekintélyét” – állapította meg az EMNT.  Álláspontja szerint Románia miniszterelnöke a magyar kormány elleni támadásával a belpolitikai problémákról és korrupciós ügyéről próbálja elterelni a figyelmet.

Az EMNT azonnali lemondásra szólította fel Victor Ponta miniszterelnököt a tanács elnöksége által jegyzett vasárnapi állásfoglalásban.
 

Hirdetés