Fényes nappal tépték szét a kecskéket a farkasok

Bálványoson már napközben sem biztonságos kimenni.
Hirdetés

Fényes nappal támadtak egy juh- és kecskenyájra a farkasok hétfőn délután Bálványoson. A vadak a viszonylag forgalmas aszfaltút mellett rontottak a nyájra, és falták fel a kecskéket a juhász szeme láttára. További hét kecskének nyoma veszett az erdőben.

„Csinálhattam bármit, a farkasok a szemem láttára marcangolták a kecskéket” – panaszolta Trifan Cristian juhász, aki végül úgy szabadult meg a farkasoktól, hogy nagy lélekjelenléttel bíró autósok megálltak, és hangos dudával elijesztették a vadakat.

A nyáj a torjai Varga Zoltán juhos gazda tulajdona. Varga azt mondja, régebb is volt olyan, hogy a farkasok az esztenára rontottak, de akkor a kutyák elkergették őket. Viszont ilyent, hogy fényes nappal, út mellett támadjanak, még nem látott. „Meddig kell még a magamfajta gazdák hizlalják a vadakat, hogy azokat majd hobbiból és jó pénzért lelőjék a vadászok?” – tette fel a kérdést Varga.

A szóban forgó zóna a Katrosa Vadászegylethez tartozik. Kiss Attila elnök elmondta, a farkasok a vadállományt is károsítják, hatalmas pusztításokat végeznek az őzek közt. „Fél éve várjuk a Környezetvédelmi Minisztériumtól a kilövési engedélyt, de azóta sem kaptunk semmit” – ecsetelte.

 

Hirdetés