Lezárul az RMDSZ belső konfliktusa Marosvásárhelyen

Évek óta zajlott a belvillongás. De máma már nem villong tovább.
Hirdetés

Véget ért a tulipánok háborúja a Maros megyei RMDSZ-ben, miután az utóbbi években gyakorlatilag nyílt konfliktusban álló politikusok elásták a csatabárdot. Pénteken a Maros megyei RMDSZ-székházban tartott sajtótájékoztatón bejelentették: a szervezet többéves belső konfliktusát lezárták, és megoldást találtak a hatékony együttműködésre. Ennek érdekében Peti András, a városi szervezet elnöke és dr. Vass Levente, a belső ellenzék vezetője a közös cél érdekében fog együtt munkálkodni.

A sajtótájékoztatót Brassai Zsombor, a szervezet megyei elnöke, Peti András, a városi szervezet elnöke, valamint dr. Vass Levente tartotta. Elhangzott annak fontossága, hogy az átláthatóság jegyében a marosvásárhelyi magyar közösség tudomására jusson a péntek délelőtti, közel ötórás megbeszélés végeredménye, az RMDSZ-en belüli egyezség.

Peti András, a városi szervezet elnöke kifejtette, hogy konszenzusra törekednek, és mindent alávetnek annak a célnak, hogy Soós Zoltán az októberi előválasztásokon, majd a jövő évi polgármester-választáson elsöprő győzelmet arasson, újra magyar polgármestere és többségi magyar tanácsa legyen Marosvásárhelynek. Az alulról jövő kezdeményezések keretében megalakult három körzet, hátravan még öt városi körzet megalakítása – mondta az elnök.
 

Hirdetés