Egy politikus nem járhat rongyokban!

Most hogy néz ki egy szenátor tréningben vagy kezeslábasban? Vagy bugyi nélkül?
Hirdetés

Igazán felháborító, hogy míg egyes közalkalmazottak – a tanárok, orvosok – fizetésemelést kaptak, vagy fognak kapni, addig a parlamenti képviselők ugyanazzal a rongyos fizetéssel kénytelenek megelégedni, mint eddig. 

Legalábbis két igen jelentős, a román nemzeti szekeret a szegénység mocsarából többször is kiemelő törvényalkotó szerint. Megjegyezzük, hogy mindketten első parlamenti mandátumuknál tartanak, és Dan Diaconescu Néppártja színeiben kerültek be a Tisztelt Házba. Persze most már más pártok mezében játszadoznak a parlamenti pályán.

Ionel Agrigoroaiei (van-e, ki e nevet nem ismeri???) UNPR-s (Románia Haladásáért Országos Szövetség) szenátor ezt nyilatkozta, a Digi 24 csatorna szerint: „Egy parlamenternek minimum 3 500 euró járna. Akárki beláthatja, hogy ha nem tudok magamnak decens életet biztosítani, akkor hatékonysági és hitelességi gondok merülnek fel. Kérem, én tudom: nekem naponta öltönyben kell munkába járnom, naponta kell inget meg mindent cserélni, mert naponta külföldi küldöttségekkel találkozom, nagyon fontos emberekkel, a legmagasabb szinten. A román népnek, az én polgáraimnak tudatosítania kellene magában, hogy nem járhatok dolgozni kezeslábasban vagy edzőruhában.”

Figyelemre méltó az a mód, ahogy a Románia haladásáért magának több zsetont követelő übertahó a saját népéről beszél: az én polgáraim. Tessék csak adózni, kedves polgárok. Legyen már Agrigoroaiei úrnak pénze tiszta bugyira.

Hirdetés

A másik parlamenter, akinek nem elég a fizetés a napi betevőre, Steliana Miron (jelenleg épp) liberális szenátor, aki imígyen szólott, az Evenimentul zilei napilap szerint: „A helyi termelők által készített ruhákat és cipőket részesítem előnyben. Nagyon nagy kedvezményeim is vannak. Szerencsém van a férjemmel és a szüleimmel, akik támogatnak anyagilag. A parlamenti fizetésemből még fodrászra sem futja.”

Ezek után csodálkozunk, hogy a román parlament tele van inkompetens, demagóg, tolvaj köcsöggel? Hát, ha ilyen kevés pénzt osztanak arrafelé, egyetlen normális ember sem áll be dolgozni.

Hirdetés