Az egyenruhásokat is helyben hagyta a szatmári szállodai rabló

Német turistákat akart kirabolni, majd félholtra vert egy recepcióst. De ez csak a bemelegítő volt ahhoz, ami a rendőrőrsön következett.
Hirdetés

A rendőrőrsön folytatta ámokfutását kedden az egyik férfi, akit azért állítottak elő, mert az alapos gyanú szerint több társával együtt német turistákat inzultált egy szálloda teraszán, majd szinte öntudatlanra verte a recepcióst. A 24 éves bűnöző a rendőrségen sem nyugodott le, ahol két csendőrt is súlyosan bántalmazott.

Mint beszámoltunk róla, kedd délután 15.30 körül néhány roma származású kétes figura Szatmárnémeti régi központjában, a Szabadság téren belekötött néhány német turistába, akik a Dana II hotel teraszán üldögéltek. Céljuk az volt, hogy elvegyék a társaság értékeit.

A vendégek segítségére sietett a hotel 37 éves recepciósa is, akit az egyik támadó, Kuha Norbert a hotel épületébe üldözött, majd ott többször is megütött. Az ügyészség tájékoztatása szerint a recepcióst szinte öntulatlan állapotban találták a mentősök. Támadója ráadásul mobiltelefonját is ellopta.

A rendőrségnek és a csendőrségnek rövid időn belül sikerült azonosítani az elkövetőket, Kuhát pedig a rendőrőrsre kísérték. A 24 éves bűnöző azoban itt sem nyugogott meg, balhézni kezdett. Az egyik csendőr megpróbálta nyugalomra bírni, ám Kuha ekkor lábával nekilökött egy asztalt, majd az egyensúlyát elveszítő csendőrt öklével arcon vágta. Ezt látva egy másik csendőr sietett társa segítségére, ám őt a dühöngő előbb ágyékon rúgta, majd öklével őt is arcon csapta, számolt be az esetről szokatlan részletességgel a törvényszék mellett működő ügyészség.

Kuha nem ismeretlen a szatmári hatóság számára, hisz korábban kétszer is elítélték lopásért. Jelenleg is eljárás folyik ellene minősített lopás vádjával. Korábban prostitúció és rablás miatt is vizsgálódtak ellene. Tekintélyes bűnlajstroma keddi ámokfutását követően erőszakkal, hatóság ellen elkövetett erőszakkal, rongálással, rablással és a közrend megzavarásával bővült.
 

Hirdetés