Nem reggel nyolckor kezdődik a tanítás???

Ha nem elég nagy a káosz, toldd meg egy lépéssel.
Hirdetés

Közeledik az iskolakezdés, és egyre világosabb, hogy a kolozsvári központi iskolákba gyermekeiket autóval szállító szülők igazi katasztrófa-forgatókönyveknek nézhetnek elébe, tekintettel a központ főbb útvonalainak feldúlt állapotára. 

Erre a városvezetés is rájött: a cluju.ro hírportál szerint a tegnapi tanácsülésen Emil Boc, Kolozsvár legmultikulturálisabb polgármestere mindjárt két remek ötlettel is előállt, a válsághelyzetet megoldandó.

Az első: a központi iskolákban a tanórák ne nyolckor, hanem 8.15-kor, 8.30-kor, illetve 8.45-kor kezdődjenek. Mindenki más időpontban fog iskolába indulni, és hipp-hopp, volt dugó, nincs dugó.

A második: a tanintézmények jelöljenek ki egy személyt, aki a járdaszél mellett villámgyorsan megálló autóból kivágódó gyermeke(ke)t az iskolába kíséri. Ama járdaszélről van szó, amely mentén a parkolás törvény szerint tilos. Tehát akkor most nyugodtan meg lehet majd állni a tilosban, mert egy Kísérő elkapja a csemetét és begurítja az alma máterbe? Érdekes ötlet.

Hirdetés

Amúgy meg kenhetjük a hajunkra a polgármester ötleteit, ugyanis addig nem alkalmazható egyik sem, amíg az illetékesek nem egyeztetnek a Megyei Tanfelügyelőséggel. Az pedig, mint tudjuk, nem megy egyik napról a másikra. De hát az útjavítás sem egy gyorstalpaló tanfolyam.

Mit is mondjunk: vidám iskolakezdés várható szeptember tizennegyedikén.

Hirdetés