Kolozsváron magyarnapozik a Szent István-rend díjazottja

Áder János köztársasági elnök a nemzeti ünnep alkalmából Polgár Judit sakkbajnokot és Eötvös Péter zeneszerzőt tüntette ki a fentebb említett állami díjjal.
Hirdetés

Áder János köztársasági elnök átadta a Magyar Szent István-rendet Polgár Judit sakkozónak és Eötvös Péter zeneszerzőnek csütörtökön, a nemzeti ünnepen, Budapesten. A legmagasabb állami kitüntetést az elnök a Sándor-palotában Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében adta át.

Áder János a kitüntetetteket méltatva arról beszélt, hogy pályájukon mindketten közösség- és nemzetformáló erővel bírtak, tudásukat továbbadták, példájukkal neveltek, világraszólót alkottak és ezzel Magyarországnak dicsőséget szereztek.

Polgár Judittal többször is találkozhat a Kolozsváron magyarnapozó publikum: a magyar sakk „királynőjével” pénteken 14 órától Nagy Elek üzletember, Bukarest egykori egyetemi sakkbajnoka beszélget, 15 órától pedig szimultán partit lehet játszani vele, a János Zsigmond Unitárius Kollégiumban, az Erkel Ferenc Sakknapok keretében.
 
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Hirdetés