Betörték a szatmári RMDSZ-székház ablakát

A művelethez egy féltéglát használt az elkövető.
Hirdetés

Ismeretlen tettes egy féltéglával törte be kedden 11:30 körül a szatmárnémeti RMDSZ-székház egyik ablakát. Szerencsére a gyűlésteremben – amelynek ablaka betört – akkor nem tartózkodott senki, így személyi sérülés nem történt. A rendőrök egy kék farmert, fekete pólót viselő, hosszú sötét hajú férfi után nyomoznak.

„Nem tudjuk még, hogy provokációról, etnikai célzatú cselekedetről vagy csak egyszerű huliganizmusról van szó, mindenesetre azt nagyon szomorúnak tartjuk, hogy 2015 nyarán, miközben a Partiumi Magyar Napok lebonyolításán dolgozunk, pár méterre a városi rendőrség székhelyétől ilyen eset történhet” – mondta el a Szatmár.ro megkeresésére Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke.

A rendőrség a riasztásukat követően hamarosan a helyszínre érkezett és megkezdték a nyomozást, az esetleges bizonyítékok összegyűjtését.

Mivel fényes nappal történt az eset, a meglehetősen forgalmas Rákóczi (M. Viteazul) utcai ingatlan ablakának betörésekor volt szemtanú is, ám az csak egy meglehetősen felületes személyleírást tudott adni az elkövetőről: hosszú, sötét hajú, fekete pólót és kék farmert viselő férfi törte be az ablakot.

Kép: Szatmar.ro

Hirdetés