Ahogy az MTI fotósai látják a Kárpát-medencét (FOTÓK)

Színesen és változatosan. A Kolozsvári Magyar Napokon a nemzeti hírügynökség képösszeállítását tekinthetik meg az érdeklődők.
Hirdetés

A Magyar szemmel a Kárpát-medencében című kiállítást a Sapientia EMTE Tordai úti épületében nyitotta meg Tonk Márton, az egyetem kolozsvári karának dékánja és Gazsó L. Ferenc, a Magyar Távirati Iroda igazgatója.

Tonk Márton méltatta a Sapinak az MTVA intézményhálózatával való együttműködését, hiszen – mint kifejtette – az egyetem küldetése nem csak az, hogy szakmai értékeket adjon át, hanem éreztesse is a közösség és a nemzeti identitás értékeit.

A tárlat témája igencsak változatos: láthatunk őrvidéki (azaz burgenlandi) életképeket, külhoni népviseleteket, felvidéki várakat, erdélyi városokat – összesen 7 különböző régió képeit, amelyek tájegységenként vannak elrendezve. 

Némi derültséget keltett a kiállítás előtti pillanatokban, amikor a képeket címkézték fel, hogy maga a dékán sem tudta megkülönböztetni a felvidéki várakat, de aztán megígérte, hogy egyet személyesen is meglátogat. Az ajándékba kapott magyarnapos zöld póló azonban könnyebben „beazonosítható” volt: mint elhangzott, a zöld nem csak a Sapientia színe, hanem a Fradié is.

A kiállítás – amelynek anyagából alább láthatnak egy kis ízelítőt – megtekinthető augusztus 17 és 23. között, naponta 10-től 19 óráig.

(Szöveg és fotók: Farkas Andrea)

Hirdetés

Hirdetés