Sztrájkkal fenyegetnek az orvosok

Mivel túl alacsonynak tartják a béreiket. És a közalkalmazotti státus sem tetszik nekik.
Hirdetés

Több mint 16 ezer orvos csatlakozott egy Facebookos kezdeményezéshez, amelynek tagjai az egészségügyben fizetett alacsony bérek növelésének lehetőségéről, valamint egy orvossztrájk lehetőségéről egyeztetnek.

A Facebook-oldal címe Az orvosok készen állnak az általános sztrájkra. Méltányos fizetést akarunk! Eddig 16 200-an csatlakoztak hozzá.

A csoport tagjai a béremelés mellett többek között azt követelik, hogy szüntessék meg aorvosok közalkalmazotti státusát, ami miatt nem kaphatnak hálapénzt, de az egészségügyi rendszer rossz felszereltsége, az elavult infrastruktúra miatt is panaszkodnak, ami miatt egyre több orvos hagyja el az országot.

A kezdeményezés már el is érte a politikum ingerküszöbét: Nicolae Bănicioiu egészségügyi miniszter szombaton este jelezte: a jövő hét folyamán egyeztetést kezdeményez az egészségügyi szakszervezetek, az orvosi érdekképviseletek, illetve Eugen Teodorovici pénzügyminiszter és Victor Ponta miniszterelnök részvételével annak érdekében, hogy megoldást találjanak a bérkövetelések rendezésére.
 

Hirdetés