Hatalmas mennyiségű kábítószert találtak Hargita megyében

Helyi termesztésű marihuánát, ecstasy-t és amfetamint is találtak.
Hirdetés

Magyarországról hozta, illetve helyben termesztette a kábítószert egy székelyudvarhelyi társaság, a rendőrség vasárnap és kedden fülelte le a bűnbandát. A Hargita megyei rendőrség csütörtökön közölte az ügy részleteit.

Vasárnap Marosvásárhelyen találtak drogokat egy gépkocsiban, amelyben két székelyudvarhelyi fiatalember utazott haza Magyarországról. Az autó átkutatása során a rendőrség 51 és fél tabletta ecstasy-t, 161 gramm kannabiszt, fél gramm amfetamint és kábítószer-terjesztéshez, valamint- fogyasztáshoz használatos eszközöket (mérleget, kenderdarálót, cigarettapapírt) találtak.

A 21 éves B. C. és a 20 éves B. T. A. Budapesten vásárolták a drogokat 500 ezer forintért, és Hargita megyében tervezték értékesíteni az árut. A vizsgálat során az is kiderült, hogy mindketten drogfogyasztók.

A szálak továbbvezettek, a 26 éves oroszhegyi K. A.-ig, akit szintén kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak, illetve testvéréig, a 25 éves K. J.-ig. Mindketten kapcsolatban álltak B. C.-vel.

A testvérpár által használt oroszhegyi ingatlant (nagyszüleik tulajdonát) átkutatta a rendőrség, és 20,6 kg saját termesztésű kannabiszt, valamint öt tő indiai kendert találtak.

Hirdetés

Házkutatást tartott a rendőrség egy székelyudvarhelyi lakásban is, amelyet K. A. és a 23 éves O. M. R. használt, a lakásban pedig 129 gramm kannabiszt, több mint 12 eer lejt, 185 eurót és 15 ezer forintot találtak, a pénz a gyanú szerint drogkereskedelemből származik. Mindkét fiatalember kábítószerfogyasztó.

B. C. székelyudvarhelyi lakásán is találtak cserépben termesztett kendert, valamint fél gramm növényi magot.

A vizsgálat során kiderült, hogy K. A. és B. C. tavalytól jelentős mennyiségű kábítószert árusított Hargita megyében, és drogfogyasztókat is azonosítottak, akik tőlük vásárolták a kábítószert.

Hirdetés