Tüntetésre készülnek a fegyőrök

Nagyobb fizetést kérnek és szigorúbb büntetést azoknak a raboknak, akik agresszíven lépnek fel velük szemben.
Hirdetés

A büntetés-végrehajtási intézetek őrei csütörtökön tüntetésekbe kezdenek. Bár legutóbb a tavaly emelték fizetéseiket, több pénzt szeretnének hazavinni. Azt akarják elérni, hogy fizessék ki nekik a túlórapénzeket is, és keményebben büntethetőek legyenek azok a fogva tartottak, akik agresszívek, fenyegetik az őröket.

Szakszervezeti vezetőjük közlése szerint mivel kevesen vannak, sokat túlóráznak. Évente összesen legalább 500 ezer órát kénytelenek ingyen ledolgozni úgy, hogy nap mint nap veszélynek teszik ki magukat. 200-300 rabra jut egy fegyőr, akik ráadásul még fegyvert sem hordhatnak. Amennyiben egy fegyenc agresszív, egyetlen büntetése, hogy eltiltják a látogatók és a csomagok fogadásától.

Mivel a törvény tiltja, hogy a katonai, rendvédelmi szervek dolgozói megtagadják a munkavégzést, így sztrájkolni is csak szabad idejükben tudnak. Az igazságügyi minisztérium épülete elé tervezett tüntetésen mintegy háromszáz fegyőr jelenléére számítanak. Az ezzel egy időben dolgozó fegyőrök japán sztrájkkal fejezik ki elégedetlenségüket.

Fotó: Mediafax

    

Hirdetés