Nem minden MPP-s örülne, ha Biró Zsolt RMDSZ-listán indulna

Az RMDSZ uszályába került pártban van, aki furcsállná ezt a lépést.
Hirdetés

Mibe kerülhet a Magyar Polgári Pártnak (MPP) az, hogy Biró Zsolt pártelnök az RMDSZ parlamenti választási listáján indulhasson? Ennek a hátteréről próbált tájékozódni a Székely Hírmondó az MPP háromszéki vezetőinél.

Kulcsár-Terza József megyei elnök szerint „korai erről még beszélni”, de nem ördögtől való az ötlet, hiszen hasonló tárgyalások már 2008-ban is voltak.

„Az MPP mindig is azt mondta, hogy az önkormányzati választások eredményeiből kiindulva a parlamenti választásokra egy nemzeti válogatottat kell felállítani, hogy minél reprezentatívabb legyen a képviselet” – érvelt Kulcsár-Terza.

A megyei MPP-elnök nem tud róla, hogy ez irányban konkrét tárgyalások történtek volna.
Bálint József sepsiszentgyörgyi elnök egyáltalán nem lelkes. Szerinte „ennyire nem szenvedhet káderhiányban az RMDSZ”, és különben is: attól, hogy megígérnek valamit, még nem történik semmi.

Hirdetés

„Huszonöt év be nem tartott ígéret után senkinek sem fog feltűnni, ha esetleg ezt sem teljesítik. Amúgy legalábbis furcsának találnám, hogy egy magát ellenzékinek tartó párt elnöke egy hatalmon lévő párt listáján induljon” – mondta.

Biró Zsolt esetleges indítását Tamás Sándor, a Kovászna megyei közgyűlés elnöke vetette fel a Sic Feszt – Székelyföldi Szabadegyetemen.
 

Hirdetés