Eltűnt egy Vidombákon felszállt vitorlázógép a hegyekben

A csütörtök délben felszállt gépet nagy erőkkel keresik.
Hirdetés

Eltűnt vitorlázórepülőt keresnek a katasztrófavédelem egységei Prahova megyében. A gép mág csütörtök délben szállt fel a Brassó megyei vidombáki repülőtérről. A hatóságok azért a Prahova megyei hegyvidéken keresik, mert utoljára onnan észlelték a pilóta mobiltelefonja által leadott jelet. A Prahova Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szerint több száz munkatársuk, a Prahova megyei rendőrség, csendőrség, illetve a Ploiești-i csendőrség mobil egységei keresik pénteken Prahova megye északi részében a repülőt.

A vitorlázórepülő csütörtökön 12.30-kor szállt fel Vidombákról, de nem volt repülési terve, amely alapján követhették volna, a pilóta mobiltelefonja által adott jelet pedig utoljára kevesebb mint egy órával felszállás után, 13.06-kor észlelték.

A keresőcsapatok 40 kilométeres körzetben dolgoznak, beleértve Sinaia és Bușteni üdülőhelyek környékét is. Emellett Argeş megyyére is kiterjesztették a kutatást, a repülőt csendőr- és hegyivadászegységek is keresik. Emellett a műveletben részt vesz három IAR 330 PUMA típusú helikopter is (kettő az aranyosgyéresi 71. légi támaszpontról, egy pedig az Otopeni-i 90. szállítási támaszpontról.
 

Hirdetés