Lenyomta a sportot az Untold

Több embert csábított a Kolozsvár Arénába a fesztivál, mint eddig bármelyik sportesemény.
Hirdetés

Átlagban napi 60 ezer ember bulizott a legnagyobb nemzetközi DJ-k zenéjére az Untold Fesztiválon a Kolozsvár Arénában felállított nagyszínpad előtt – adták ma hírűl a szervezők. A július 30. és augusztus 2. között 170 fellépővel megrendezett fesztivál összbelépésének számát így 240 ezerre teszik.

A fesztivál utolsó két napja nézőrekordokat döntött a Kolozsvár Arénában: soha nem voltak még annyian a város legnagyobb stadionjában, mint Armin van Buuren vagy David Guetta koncertjein – áll a szervezők közleményében, amelyben egyúttal megköszönik a kolozsváriak megértését és támogatását.
 
Július 29. és augusztus 2. között az UNTOLD weboldala 500 ezer egyedi látogatót számlált, a mobil applikációt pedig 30 ezren töltötték le. A nap bármely időpontjában minimum 1400 ember tartózkodott az oldalon, a kattintások pedig 53%-ban mobiltelefonokról érkeztek. 
 
A látogatók 75 százaléka 18 és 34 év közötti, amelynek zöme romániai, de Nagy Britanniából, Németországból, az Egyesült Államokból, Magyarországról, Olaszországból, Franciaországból, Hollandiából vagy Ausztriából is érkeztek fesztiválozók. A fesztivál résztvevőinek 15 százaléka volt külföldi. 
 
Emil Boc polgármester és a fesztiválszervezők is azt ígérik, jövőre is megrendezik az Untold Fesztivált.

Hirdetés