Az Untold nem készült fel ránk

Dugók vannak, karszalag sajtósoknak nincs. Esti fesztiválkaland.
Hirdetés

Elmondhatatlanul hihetetlen dolog történt ma velünk. De azért elmondjuk, hogy ne maradjon a sztori untold. 

Kértünk mi is akkreditációt a holnap induló Untold fesztiválra, nehogy már kimaradjunk a legnagyobb kolozsvári őrületből. Jóvá is hagyták, ezúton is köszönjük szépen. Kábé három napja halasztják mindig másnapra a szervezők az akkredek kiosztását. Ma elkezdték, de délben ötvenen álltak sorba, nem győztük kivárni.
 
Visszamentünk este, amikor a mi munkanapunk már lejárt, de a szervezői email szerint 23 óráig fogadnak minket. Fél nyolckor a Kolozsvár Aréna főbejáratának őre már nem enged fel a főhadiszállásra mondván: nincs karszalag. – Sajtósok vagyunk? – Igen. – Akkor sincs. Elfogyott.
 
Az állunk a betonon koppan, felseperjük, és feltárcsázzuk a magyar sajtóval kapcsolatot tartó kollégát. Tényleg elfogytak a sajtós karszalagok, erősíti meg, de ő sem érti. Holnap délre kapnak utánpótlást.
 
Mi se értjük. Ha hetekkel vagy napokkal ezelőtt lehetett tudni, hány kolléga igényelt sajtós belépőt, mert hetekkel (vagy napokkal) ezelőtt lezárult az akkreditációs időszak, akkor hogy fogyhattak ki a karszalagokból, mielőtt az összes regisztrált sajtósra rábilincselték volna? Rejtély az Untoldon, amit nincs is kedvünk megfejteni.
 
Alig fordulunk a Főtér irányába, rögtön dugóba ütközünk az autók elől lezárt úton. Pár percig tartott, itt a feloldás:
 
 
Hogy a rengeteg kerítés ne nyomasszon annyira, megpróbáltuk megtalálni a fesztiválépítés vicces oldalát.
 
Kukák, sorakozó!
 
 
 
Buddha was here
 
 
Szomjas kuka
 
Na de az a fontos, hogy beüssön a fesztiválfíling. A nulladik nap estéjén beütött, az ilyenkor szokásos sorbanállással. A bulizóknak eleinte sokat kellett várniuk a több tíz méteres sorokban, amelyek végén karszalagra válthatták a jegyüket, de aztán felgyorsult az ügyintézés: 30 méteres sort tíz perc alatt abszolváltak. Mi ez egy egészéjszakás csápoláshoz képest. 
 
Rögtön a beléptető kapuk mögött ki is válthatták a fesztiválon egyedül elfogadott fizetőeszközt, az Untold Festipay kártyát.
 
Mi több, a szervezők azzal biztatják a jegyeseket, hogy legalább éjfélig a helyszínen lesznek, és a karszalagokkal akár egy életre összekötik őket a fesztivállal.
 

Hirdetés