Előzetes letartóztatásban az Arad megyei tanácselnök

A DNA ügyészei pénteken tízezer euró csúszópénz elfogadása közben érték tetten a tanácselnököt. Szombaton már előzetesbe is helyezték.
Hirdetés

Harminc napos előzetes letartóztatási parancsot bocsátott ki szombaton a Temes megyei törvényszék a befolyással történő üzérkedéssel gyanúsított Nicolae Ioţcu, az Arad megyei tanács elnök nevére – közölte a Mediafax. A PNL-s politikust a DNA temesvári székhelyén, mintegy öt órán keresztül hallgatták ki.

Az ügyészek pénteken házkutatást végeztek az Arad megyei tanács elnökének a glogováci (Vladimirescu) otthonában, illetve az általa vezetett intézmény székhelyén is. Az ügyészek  egy rajtaütési akció közben azon kapták a tanácselnököt, hogy a háza előtt 10 ezer eurót fogad el egy üzletembertől. A vád szerint július 22-én egy közvetítőn keresztül már kapott 35 000 lejt annak érdekében, hogy egy bizonyos céget részesítsen előnyben az Arad megyei kórházban végzett felújítási munkálatokkal kapcsolatos szerződések megkötésekor.

Nicolae Ioţcu 2008 óta tölti be az elnöki tisztséget a megyei önkormányzatnál, 2004 és 2008 között szenátor volt az akkori PDL színeiben. Cristian Bodea, a PNL szenátora azt nyilatkozta a sajtónak pénteken, hogy a párt szabályzatának megfelelően Ioţcut megfosztják a párttagságától és párttisztségeitől.    

Hirdetés