Orbán: Európa ideológiai rögeszmévé vált

Forró a tusványosi hangulat. A nagy kérdés: milyen bombákat „robbant” ezúttal a magyar miniszterelnök?
Hirdetés

Árnyék kevés van a tusványosi küzdőtéren. Éles fény annál több. Sajtósok hada zsizseg, sok néző máris felhúzta az ernyőket, mások a magyar zászlókat bontogatják kifele. A feszültség nő, hiszen alig negyed óra múlva megkezdődik az idei Tusványos sokak által legfontosabbnak tartott eseménye: Orbán Viktor magyar miniszterelnök beszéde. 

Aki közvetített: Papp Attila Zsolt és Szántai János. Fotók: Erdély László.

 

Hirdetés
Vége van
2015-07-25 12:16:00

Németh Zsolt lezárja a mai beszédsort. Köszönetnyilvánítások sora folyik. A közönség állva tapsol időnként.

Meghajlás

A hetet túléltük a medvékkel való találkozások ellenére. Túléltül az elmúlt 25 esztendőt. Ebből az következik, hogy előttünk a jövő.

Szép napot, jó étvágyat mindenkinek!

Orbán: román-magyar viszony
2015-07-25 12:13:00

Erről sok boldogító dolgot nem tud mondani. 2012-ig lényegében egy bizalmi alapon álló, eredményes együttműködésről lehetett beszélni. Azóta ez a helyzet megváltozott.

2012 óta a román politikusok állandóan rugdossák a magyar kormányt, miközben a magyar kormány nem viszonozta.

Most senki sem tudja, hogy mi történik, illetve azt, hogy miért nem történik semmi. A román politikában változások történnek. Új elnök van, némileg körvonalazódik egy új vezetés is. Van tehát lehetőség egy új kezdetre. De hogy ez a lehetőség valóra válik-e vagy sem, nem lehet tudni. Egész egyszerűen várni kell, és ha megnyílik az ajtó, a magyarok készek felvenni a fonalat, amit le se kellett volna ejteni.

Jó lenne visszatérni ehhez, hiszen a józan ész is ezt diktálja.

 

Az Unión belüli és kívüli mozgások közt nem tesznek különbséget
2015-07-25 12:12:00

például az angolok se. Ugyanúgy kezelnek egy magyart, mint egy pakisztánit. De az EU-n belüli szabad mozgást meg kell védeni mindenképpen, ez a határon túli magyaroknak is érdeke, de Magyarországnak is.

Orbán: a kerítés hatékonyságáról
2015-07-25 12:10:00

A helyzet úgy fest, hogy a kormány tanulmányozta azokat a példákat, amelyek már működnek, és azt látta, hogy az illegális bevándorlás gyakorlatilag egyhatodára csökkent rövid idő alatt.

A kerítéseken hatalmas feliratok lesznek, hogy merre kell menni. Mert ha valaki be akar menni valahova, az ne törje be a falat, sétáljon be az ajtón.

TEK

Európának nem a bevándorlók szétosztására kell koncentrálnia
2015-07-25 12:09:00

hanem a határőrizet megerősítésére: ezrével kéne a nem-frontországokból a frontországokba irányítania határvédelmi szerveket. De az Unió ezt nem teszi, ezért muszáj tagállami hatáskörben intézni az ügyet.

Ha egy ország nem képes megvédeni a saját határait, és szabályozni a határátkelés mikéntjét, az nem nevezhető államnak. Mindenki, aki be akar lépni Magyarországra, az átkelőhelyeket kell, hogy használja, erre jó a kerítés.

Orbán: válasz a bevándorlás kérdésre
2015-07-25 12:07:00

Augusztusban elkészül a határvédő kerítés. Mindazonáltal Magyarországon jelenleg áttrappol 80 000 bevándorló.

Az EU némi vajúdás után Magyarország segítségére sietett: 6, azaz hat szakértőt küld a szerb-horvát határra.

Az Uniónak a határvédelemre kellene összpontosítania, nem a menekültek szétosztására.

Orosz helyzet
2015-07-25 12:05:00

és Amerika szándékai – nagy kihívás Magyarország számára, hogy jól lavírozzon ebben a helyzetben.

Vannak országok, amelyek ürügyként felhasználnák a népvándorlást egy új határrendészeti rendszer felállítására. Ez Magyarország érdekeivel ellentétes, ragaszkodik a schengeni rendszer fenntartásához. Az ingázás, munkavállalás szempontjából és a gazdasági érdekekkel is szembemenne Schengen felszámolása.

Határátkelőhelyek ügye
2015-07-25 11:58:00

 Gyalázatos állapotok uralkodnak, Magyarországnak célja, hogy elérjék a nyugat-európai átlagot, ami a határátkelőhelyek számát illeti. Szlovákiával már jobbul a helyzet ilyen szempontból, de Romániával is, hiszen nemrég kapcsolódott össze a két autópálya.

Orbán Viktor és Tőkés László

Orbán: válasz az Ukrajna-kérdésre
2015-07-25 11:58:00

Lengyelország kirobbanó erőben van. Ez tény. Lengyelország szerencsés ország, nincsenek posztkommunisták: két jobboldali párt versenyez.

Néhány év telt el a lengyel elnök és a pártelit egy részének halála óta, és az a párt, amelyik a lengyel elnököt adta, máris ott kopogtat az ajtón.

38 milliós ország hatalmas belső piaccal. Sikeres ország, mert komoly gazdasági hibát nemigen követett el.

Magyarországnak elemi érdeke, hogy Lengyelországgal együttműködjön. Lengyelország viszonya más Oroszországgal és Németországgal, mint számos más közép-európai országé. Az ukrajnai konfliktus tekintetében tehát rendkívül bonyolult a helyzet. Lengyelország középhatalom immár, és az orosz-ukrán konfliktus vonatkozásában mások az érdekei, mint a többi közép-európai országnak.

Magyarország nem mond le a kárpátaljai magyarok törekvéseinek támogatásáról, de ezt úgy kell megtennie, hogy lehetőleg megőrizze a lengyel-magyar együttműködést.

Sportközvetítések ügye
2015-07-25 11:56:00

„Ezt fontos ügynek tartom, úgyhogy Semjén Zsolt azonnal intézkedjen! Ilyen egyszerűen működik a kormányzás, látják.” (szmájli)

Orbán: válasz a jelképkérdésre
2015-07-25 11:56:00

Ebben a kérdésben a kitartás a kulcs. Minél többen használjuk jelképeinket, annál inkább a mi oldalunk erősödik. A népi ellenállás kulcsfontosságú. Ne engedjük leparancsolni jelképeinket a közélet színtereiről. Ilyen egyszerű ez.

Jelképhasználat

 

Az építkezés évei jönnek, mondja Orbán
2015-07-25 11:53:00

Kárpát-medencei szinten is erősíteni kell az együttműködést, mert az EU nem tesz különbséget, kifejezetten pártolja a személyi és intézményi mobilitást.

Kapkodja a fejét, mert itt mindenki tud arról, hogy a magyar kormány kórházat indít, ha nem figyel, még az alapokat is ásni kezdik. Marosvásárhely nem maradhat ki a magyar orvosképzésből, és ennek meg fogják teremteni az alapjait. Az érintetteknek is akarniuk kell – milyen Kárpát-medencei integrált egészségpolitikát folytasson a magyar állam, ez a kérdés.

Az európai toplistán vagyunk!
2015-07-25 11:49:00

 A székely autonómia már bekerült a legfontosabb európai ügyek toplistájára, mondja Tőkés, számon tartják Európában, hogy van ilyen probléma. De a partiumi autonómia felé is ki kell szélesíteni az autonómiaküzdelmet, integrált autonómiakoncepcióban kell gondolkodni.

És most jön Orbán, ismét.

Orbán: válasz az orvosképzésre
2015-07-25 11:49:00

Intenzív pecsenyegőzben értékelni kell a világot. Nehéz ügy.

Mindegyik FIDESZ-kormánynak megvolt a maga világos nemzetstratégiája. Az első Orbán-kormánynak a státustörvény volt a vezérmotívuma. A másodiknak a kettős állampolgárság. A jelenlegi kormánynak a nemzetpolitikai építkezés a vezérmotívuma. Jelen pillanatban nem vagyunk a hajrá szakaszában.

Orbán Viktor közönsége

Olyan ez, mint a sportban: az ember megérzi, mikor jön el a hajrá pillanata. Most építkezni kell. És ezt az építkezést az Unió nem akadályozza, hanem segíti. Semmi akadálya tehát annak, hogy például Kolozsváron szakiskolákat nyissunk.

Ez vonatkozik az orvosképzésre is. A lényeges kérdés: hol van szükség orvosképzésre és kórházra egy koherens nemzetpolitikai stratégia szempontjából. Ebből a stratégiából Marosvásárhely nem maradhat ki, hiszen az erdélyi orvosképzés hagyományos központja.

Egyetemügy
2015-07-25 11:45:00

 25 éve az állami magyar egyetemmel indultunk, de lassan elfelejtjük eredeti célkitűzéseinkat. Ma már megelégednénk, ha nyelvi jogokat alkalmaznának a MOGYÉ-n, leszállították az ingerküszöbünket. Pedig ezt az egyetemet elvették tőlünk! Ez a tárgyalási pozíció. Még mindig Tőkés beszél, emlékeztetnénk rá.

Tőkés: válasz az orvosi egyetem kérdésére
2015-07-25 11:45:00

25 évvel ezelőtt az önálló magyar egyetem ügyéért vágtunk bele a sűrűjébe. Ennyi év után megelégednénk azzal is, hogy a marosvásárhelyi egyetemen jelen lehetünk. Holott a tárgyalási alap az, hogy ezt az egyetemet elvették tőlünk. Ez a megalkuvás ára. Az RMDSZ árulgatja a libát, egyre olcsóbban. Ha keveset kérünk, még kevesebbet fogunk kapni. Ez a kis lépések politikájának csapdája.

Tőkés: válasz a sportközvetítések kérdésére
2015-07-25 11:44:00

Elítélendő, hogy a kommunikációs cégek a profitra összpontosítanak. Az EU-ban hirdetik a nemzetiségi sokszínűséget. Nos, ezt nem csak hirdetni kell. Meg is kell valósítani. Teszünk érte.

Olyan hőség van itt a tusványosi placcon
2015-07-25 11:43:00

 hogy a felforrósodott billentyűzethez alig tud hozzáérni az egyszeri újságíró. Ráadásul lengén öltözött fiatal lányok vonulnak el jéghideg sörrel a kezükben a láthatáron. Az élet harc, mondhatnánk.

Hőség Tusványoson

 

Tőkés válasza: jelképeink tilalma
2015-07-25 11:41:00

Tőkés: jelképeink tilalma ügyében új frontot nyitottunk. Megvan a partiumi zászló. Ebben a kérdésben nem ismerünk megalkuvást. Szerencsétlennek tartjuk azt a zászlótörvényt, amely helyi határozati szintre degradálja a jelképhasználatot. Ez a törvény megköt, mint a béklyó az állatot.

Megvédjük a zászlóinkat, és az emberek jogait.

Tőkés válaszol a kérdésekre
2015-07-25 11:38:00

 A keresztényüldözések témáját állandóan napirenden tartják az EP-ben, úgy ítéli, elérte a keresztények üldözése azt a küszöbértéket, amikor már az EU intézményei is kénytelenek komolyan venni ezt az ügyet, és végre kifejezetten a keresztényüldözést külön tárgyként tudták a parlament napirendjére tűzni. A baloldal szereti összemosni ezt minden más kisebbség üldözésével, de a világ vallási üldözötteinek 60-70 százaléka keresztény.

A teljes körű marosvásárhelyi orvos- és gyógyszerészképzés visszaállítása
2015-07-25 11:29:00

 a témája egy kérdésnek. A sportközvetítések ügyét is felveti valaki, geokódolás, ilyesmi.

A magyarországi plakátkampány
2015-07-25 11:29:00

Egy Erdélyt érintő érdekes kérdés: a magyar kormányzati plakátkampány az erdélyi magyarokat is sértheti, teszi fel valaki a kérdést.

Jöjjenek a kérdések
2015-07-25 11:27:00

Egyelőre nem kérdést olvas fel Németh Zsolt, hanem egy hálaadó levelet, Orbánnak címezve.

Az elmúlt 20 évben személyes elkötelezettség volt a határon túli magyarok érdekében való fellépés, mondja Orbán. Az új alkotmány azonban ezt nem csak személyes, hanem állami kötelezettséggé emelte, ezt majd egy esetleges baloldali kormánynak is tiszteletben kell tartania.

A magyarok bevándorlás helyett
2015-07-25 11:25:00

úgy gondolják, a családok támogatására van szükség. A magyarok njem akarnak törvénytelen bevándorlókat, nem osztoznak a baloldal szellemi ámokfutásában. Kemény szavak, de a magyarok így döntöttek.

Politikus VIPek

 

A Nemzeti Konzultáció eredményei
2015-07-25 11:23:00

Nyolcmillió kérdőívet küldtek ki, és kábé kétmillió válasz érkezett be.

A magyarok négyötöde szerint Brüsszel stratégiája megbukott, ami a migrációt és a terrorizmusellenes harcot illeti.

A magyarok négyötöde szerint a magyar kormánynak szigorúbb törvényeket kell hoznia az illegális bevándorlással szemben.

A magyarok 80 százaléka szerint az illegális bevándorlóknak maguknak kell megkeresniük a napi betevőt, amíg Magyarországon tartózkodnak.

A végkövetkeztetés tehát az, hogy Magyarország olyan ország akar maradni, ahol nem történhet meg bármi.

És ezzel zárul a beszéd.

Nemzeti konzultáció
2015-07-25 11:22:00

8 millió kérdőívet küldtek ki, ebből 1 milliót küldtek vissza. Ismerteti az eredményeket.

A migrációs harapófogó
2015-07-25 11:21:00

A bevándorlók nem csak délről érkeznek, hanem a nyugati szomszédok felől is. Magyarország ezáltal veszedelmes harapófogóba került.

A bűnözés mértéke is nő
2015-07-25 11:20:00

 ott, ahol a bevándorlás erősödik, de a polkorrektség miatt erről nem lehet beszélni. A nemi erőszakok száma megugrik, a polgárok biztonságérzete csökken. Nemzetközi statisztikákat idéz Nagy-Britanniától Olaszországon át Svédországát.

A bevándorlás igenis megingatja az európai ember biztonságát, és veszélyezteti az elért gazdasági stabilitást.

Munkanélküliség és bevándorlás
2015-07-25 11:18:00

A harmadik probléma gazdasági természetű. A törvénytelen bevándorlók hozzájárulnak a munkanélküliség növekedéséhez. És hát nem mindenki Németország. A magas munkanélküliség hatalmas feszültségekhez vezet. A nagy munkanélküliséggel küszködő országokba bevándorlók érkeznek, és tovább nő a munkanélküliség. Ez olyan, mint az egyszeregy.

Orbán Viktor

 

Világos összefüggés van
2015-07-25 11:17:00

 a bevándorlás és a terrorizmus között. Az angolszászok számára ez nyilvánvaló, a többiek azonban tagadják. A hatalmas tömegből ugyanis nem lehet kiszűrni az ellenséges elemeket. Cameronnak igaza van, amikor azt mondja, hogy az illegális bevándorlást már rögtön az elején meg kell állítani, azután már késő lesz.

A magyarok megadják az adósságokat
2015-07-25 11:16:00

 és ez erény, meg tudták akadályozni az ország gazdasági összeomlást.

Nem lehet az Amerikai Egyesült Államok struktúráját utánozni,
2015-07-25 11:14:00

vagyis nem lehet Európai Egyesült Államokat építeni, mert Európa, szemben Amerikával, széttagolt nemzettestekből áll.

Magyarország egyike azon kevés tagországnak, amelynek az adóssága nem nőtt, hanem csökkent. Pedig juthatott volna Görögország sorsára is. Vigyázó szemeinket vessük a görög (negatív) példára!

Mi a következő évek feladatsora
2015-07-25 11:14:00

Négy fontos kérdésről van szó. Az első: a nemzeti önazonosság problémája. Korábban számos európai a multikulturalitásban látta a jövőt. Ma azonban nem megoldásnak tűnik, hanem a problémák okának. Nekünk nem dolgunk, hogy minősítsük ezt a kísérletet. Csak annyit szabad mondani, de azt határozottan: mi ezt a kísérletet nem akarjuk megismételni, látva az eredményeket.

Az újkori népvándorlás
2015-07-25 11:05:00

Az igazi veszély nem a háborús övezetekből érkezik, hanem Afrika mélységeiből. Észak-Afrika nem tudja betölteni a védelmi szerepet Európa felé, ezért egyetért Nicolas Sarkozyvel, hogy a mostani hullám csak a kezdet. Emberek millióinak nem lesz hol laknia, nem lesz ivóvize, ezért el fog indulni Európa felé.

Németh Zsolt, Orbán Viktor

Ezért Európa léte a tét, az európai életforma. A kérdés, hogy lesz-e egyáltalán Európa.

A magyar álláspont világos: Európának meg kell maradnia az európaiaknak. Leszögezi, hogy meg akarják őrizni a magyar Magyarországot is. Vannak, akik erről másként gondolkodnak, az európai baloldal a bevándorlásban nem veszélyt, hanem lehetőséget lát, mert felszámolhatja a nemzeti kereteket, ezáltal régi álma válik valóra.

A baloldal abszurduma és az Unió zárt eszmerendszere
2015-07-25 11:05:00

2004-ben a magyar baloldal a külhoni magyarok ellen uszított. Most pedig tárt karokkal fogadná a bevándorlókat. Ezek a baloldali politikusok egyszerűen nem szeretik a magyarokat.

Képzeljük el, mi lett volna, ha 2014-ben a baloldal alakított volna kormányt. Egy-két év, és nem ismernénk rá a saját hazánkra. Olyanok lettünk volna, mint egyfajta közép-európai Marseille.

Nem csak a medve nem játék, a parlamenti választások sem azok.

Brüsszel nem tudja megvédeni az európaiakat az illegális bevándorlóktól. Először jó volt az irány, de rosszul csinálták, aztán rossz lett az irány, de jól csinálják. Az EU sok valós problémára kínált valódi megoldásokat. Mostanra az EU ideológiává vált. Nem a problémákat nézi, hanem azt, hogy egy probléma erősíti vagy gyengíti a saját zárt eszmerendszerét.

 

A világon az emberi ész van legjobban elosztva,
2015-07-25 11:03:00

mert mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több van. Megvan tehát az idei első Orbán-bonmot.

Orbán Viktor közönsége

 

A jövő megismerhetőségének természetrajzáról
2015-07-25 11:01:00

Sokan úgy tekintenek a jövőre, mint ismeretlen partokra. Állunk a hajó orrában, távcsővel a kézben fürkésszük. És azé lesz az elsőbbség, akinek élesebb a szeme, vagy jobb a távcsöve. Ez téves megközelítés.

A jövő Orbán szerint nem létezik, illetve nincsen kész. Érdemesebb úgy elképzelni a jövőt, ahogy a regattások eveznek. Csak azt látjuk, ami mögöttünk van, illetve ami épp a látókörünkbe kerül. Abból kell megfejteni a jövőt, amit már ismerünk. A jövő a múlt megfejtésének, megértésének versenye. Az győz, aki jobban tudja értelmezni a múltat. Ehhez pedig észre van szükségünk.

Amerikát ostorozza
2015-07-25 11:00:00

 felidézve a német vezetők lehallgatását, és negatívan említi a készülő szabadkereskedelmi egyezményt, hiszen az amerikai fél már hamarabb tudja a tárgyalási alapunkat, mint mi magunk.

Orbánt Tőkés sem tudja követni
2015-07-25 10:59:00

A miniszterelnök viccesen megjegyzi, hogy a mai előadás tekintetében a helyzete azért is nehéz, mert már maga Tőkés László is megjegyezte, hogy nem tudja őt követni. Ezért alaposan össze kellett szednie magát.

Ééés megszólal Orbán Viktor
2015-07-25 10:57:00

Örül, hogy itt lehet a régi harcostársakkal, és köszönti a székely zászlókat. Ő is felidézi az illiberális beszédet: nem könnyű a helyzet, azzal túlságosan magasra helyezte a mércét. Bevallotta, fellapozta az összes politikatudományi lexikont, de nem talált olyan kifejezést, ami versenyképes inzultus lenne az illiberális demokrácia fogalmával. 

Vigyorok jobbra-balra.

Németh Zsolt, Orbán Viktor, Tőkés László

 

Orbán Viktor következik
2015-07-25 10:54:00

Németh Zsolt megköszöni Tőkés püspöknek a beszédet, a kéréseket, röviden felsorolja a FIDESZ sikereit, és feldobja a labdát Orbán Viktornak.

Szolidaritás Ukrajnával
2015-07-25 10:53:00

 és Moldovával is, ezt hangsúlyozza Tőkés. De ugyanezt várják el a szomszédoktól, az unióbeli szövetségesektől. A nemzeti közösségek érdekeit tiszteletben kell tartani, mert azok nem irányulnak az adott országok területi integritása ellen. Fontos a magyar nemzeti integráció is.

Gyökeres változásnak kell az önrendelkezési folyamatban beállnia. Taps.

Markó Béla ominózus írásáról beszél
2015-07-25 10:49:00

Tőkés, ami a Népszabadságban jelent meg nemrég. Tőkés ostorozza Markót, amiért az ostorozza Orbánt. Merthogy Orbánnak igaza van a bevándorlás kérdésében. Az erdélyiek kétharmadát meghaladó többsége nevében elutasítja ezt, és hangsúlyozza, hogy nem kérünk a bevándorlás által előidzett változásokból, sem az Európai Unió „görög útjából”, hanem a magyar úton akarunk járni. A székelyek meg a székely úton.

Újabb Neptungate
2015-07-25 10:49:00

A Neptungate 15. évfordulóján az erdélyi magyar vezetők egy része megismételte a korábbi önhatalmú tárgyalásokat, ezúttal Brassópojánán. 

Semjén Zsolt, Antal Árpád András, Répás Zsuzsanna

 

A fenyegetett helyzetben lévő Kárpátaljáról
2015-07-25 10:44:00

 a migránsok által elárasztott Vajdaságról, a külhoni magyar közösségekről beszél Tőkés, és Ezékiel prófétát idézi az őrállók kötelességéről: veszély idején a föld népe választ egy férfit, és őrállójává teszi. Az őrállónak meg kell fújnia a trombitát, mert övé a felelősség.

A bevándorlás máris képbe kerül
2015-07-25 10:41:00

Tőkés László az utóbbi idők „slágertémáját” dobja be Tusványos terébe. A multikulturális Európából nincs kiút, a keresztény értékeket meg kell védeni. Magyarország vagy keresztény lesz, vagy nem lesz, parafrazálja Robert Schumant.

Az egyház számára Erdély nem politikai, hanem erkölcsi kérdés
2015-07-25 10:41:00

Az egyház szerepe a közéletben. Kérdés: politizáljon-e az egyház, vagy sem. Nem szükséges pártpolitikát folytatnia. Az egyház számára Erdély nem politikai, hanem erkölcsi kérdés. És ha sokan idegenkednek is a politikától, ez az erkölcspolitika az az érték és mérték, mely nélkül az erkölcsi relativizmus a katasztrófa és a korrupció szakadékába kormányozza az országot.

Tőkés László

 

Az illiberális beszéd is terítékre kerül
2015-07-25 10:37:00

Németh Zsolt felidézi, hogy Orbán tavalyi beszéde nagy nemzetközi karriert futott be, így Tusnádfürdő felkerült a világ politikai térképére.

Elsőként Tőkés László fog beszélni, most jön.

Tőkés László következik
2015-07-25 10:37:00

A főtiszteletű püspök úr szeretettel köszönti az egybegyűlteket. Megdicséri a szervezők állhatatosságát. Fájlalja a román oldal távolmaradását az utóbbi években, mivel ellenérdekeltnek mutatkozik a magyar ügy megoldásában. Nyilván azokat a magyarokat is sajnálja, akik kizárták magukat a párbeszédből, sőt ellentáborban szervezkednek.

És megjelennek a sztárok
2015-07-25 10:32:00

Ebben a pillanatban felzúg a taps, a színpadon pedig Orbán Viktor Tőkés László és Németh Zsolt, aki köszönti az egybegyűlteket, és gratulál mindenkinek, hogy sikerült felébredni. Továbbá köszönti a helyszínen levő magas rangú vendégeket: politikusokat, a Székelyföld vezetőit, egyházi személyiségeket. És köszönti a jubileumi, 25 éves Tusványos közönségét. A közönség meg tapsol.

Németh Zsolt, Orbán Viktor, Tőkés László

 

A háttérben Varga Livius,
2015-07-25 10:30:00

a Quimby oszlopos tagja kvaterkázik székely fiatalokkal egy sörteraszon. Nem tudni, az Orbán-koncert vagy a társaság vonzotta-e a tusványosi placcra, de ő az, kétség sem férhet hozzá.

Varga Liviusz

 

Megjelentek a rendfenntartók
2015-07-25 10:17:00

A nap elbújt a felhők mögé. Az ok: megjelentek a legkülönbözőbb rendű, rangú, színű rendfenntartók. Mordan sétálnak a küzdőtéren, acélos szemeik előll nem rejtőzhet el senki és semmi. Lám, a nap elől is elrántották a felhőt.

Orbán-koncertre várva