Tízezer euró kenőpénzzel a kezében bukott le a tanácselnök

Az Arad megyei önkormányzat elnöke, Nicolae Ioţcut egy üzletembertől kapta a pénzt előnyös szerződésekért.
Hirdetés

Az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DNA) temesvári ügyészei pénteken házkutatást végeztek az Arad megyei tanács elnökének, Nicolae Ioţcutnak a glogováci (Vladimirescu) otthonában, illetve az általa vezetett intézmény székhelyén is. Elsősorban a beruházásokkal kapcsolatos szerződéséket vizsgálták át, de elvitték a PNL-s politikus laptopját is.

Az ügyészek  egy rajtaütési akció közben azon kapták a tanácselnököt, hogy a háza előtt 10 ezer eurót fogad el egy üzletembertől. Egyes meg nem erősített információk szerint még július 22-én egy közvetítőn keresztül már kapott 35 000 lejt annak érdekében, hogy egy bizonyos céget részesítsen előnyben az Arad megyei kórházban végzett felújítási munkálatokkal kapcsolatos szerződések megkötésekor. A gyanúsított egyik védője a híres/hírhedt Gheorghiţă Mateuţ sztárügyvéd, aki kérvényezte, hogy jelen lehessen a DNA ügyészeinek házkutatásán. Délután a politikust a DNA temesvári székhelyére kísérték kihallgatásra. A vád: befolyással való üzérkedés. Előzetes letartóztatásáról szombaton dönt a bíróság. 

Nicolae Ioţcu 2008 óta tölti be az elnöki tisztséget a megyei önkormányzatnál, 2004 és 2008 között szenátor volt az akkori PDL színeiben. 

Hirdetés