Túlélte a villámcsapást a magyar turista

A Bucura-tó környékén kirándult az a magyarországi hölgy, akibe villám csapott a sátra mellett. Túlélte.
Hirdetés

Villám csapott vasárnap délután egy magyarországi turistába a Retyezát-hegységben – írja az MTI. A fiatal nő nincs életveszélyben. 

A 27 éves nő több társával a Bucura gleccsertó mellett sátorozott, és a sátra mellett állt, amikor a villámcsapás érte – mondta Ovidiu Bodean, a Hunyad megyei hegyimentő-szolgálat vezetője. A táborhely közvetlen közelében működik a hegyimentő-szolgálat, így azonnal elsősegélyben részesíthették.
 
Bodean elmondása szerint a nő rövid idő alatt visszanyerte az eszméletét. A hegyimentőknek erős nyaki vérzést kellett elállítaniuk. A légköri viszonyok miatt nem tudták biztosítani a fiatal nő helikopteres szállítását, így a hegyimentők vitték több mint egy órán át hordágyon egy olyan helyre, ahová fel tudott menni érte a mentőkocsi.
 
A Temes megyei kórház sürgősségi osztályán az MTI-nek megerősítették, hogy a magyar turista nincs életveszélyben, a sürgősségi osztályról átszállították a kórház plasztikai sebészeti osztályára.
 
Bodean példátlannak találta, hogy a közel 2500 méteres hegyekkel körülvett völgykatlanba csapjon be a villám. A Retyezát Nemzeti Parkban 2040 méter magasan fekvő, 8,7 hektáros Bucura-tó a romániai hegyi turizmus egyik leglátogatottabb célpontja.
 
Fotó: Wikipédia

 

Hirdetés