A házasságok az égben köttetnek

Legalábbis Kolozsváron, ezen a szép szombati napon. Siessen, még elérheti!
Hirdetés
Ha minden igaz, ezekben az órákban nyolc fiatal pár szó szerint a csúcson érezheti magát, mert – mint azt korábban beharangoztuk – egy emelődaru által 50 méter magasra emelt platformon esküdhetnek örök hűséget egymásnak, a szertartást maga Emil Boc polgármester celebrálja. 
 
Az égi esküvő annak a programsorozatnak a része, amelyet az Európa 2015-ös ifjúsági fővárosa címet viselő városban szerveznek a fiatalok számára – közli az ifjúsági főváros honlapjára hivatkozva az MTI. Az emelődaru a kolozsvári sétatéren, a Kaszinó közelében emeli majd 22 emeletnek megfelelő magasságba a fedett platformot, amelyen az „égi házasságok” köttetnek.
 
A platformon egy gyűrű alakú asztal található, amely körül 22 széken foglalhat helyet az ifjú pár, a násznép és az anyakönyvvezető, akiket biztonsági övvel kötnek üléseikhez. A gyűrű belsejében a kiszolgáló személyzet számára alakítottak ki teret.
Az égi esküvőre a házasulandók egyperces videóval pályázhattak, amelyen szerelmük történetét mesélték el. A nyolc szerencsés pár közül hetet sorshúzással, egyet pedig a videókra leadott közönségszavazatok alapján választottak ki.
 
Ugyanazon a platformon július 19-én zajlik a Dinner is the Sky elnevezésű rendezvény, ennek keretében fizetség ellenében reggelizni, ebédelni és vacsorázni lehet a magasban. A szervezők szombaton 15, vasárnap pedig nyolc emelésre számítanak. Az égi étkezésekből és mulatságokból befolyó összegből tehetséges kolozsvári fiatalok számára biztosítanak ösztöndíjat.
 
Tériszonyos szerelmeseknek nem ajánlott!
 
Fotó: Cosmin Ignat/ Day 15 Facebook-oldal

Hirdetés