Kokaindílereket kapcsoltak le a Partiumban

Nem kispályások voltak.
Hirdetés

Nagy tételben forgalmazott kokaint Romániában az a drogdílerbanda, amelyet szerdán kapcsoltak le a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) ügyészei 14, öt megyében – Szatmár, Máramaros, Bihar, Suceava és Vaslui – végrehajtott házkutatás során.

A házkutatások során 964 szem ecstasy-tablettát és egy gramm kannabiszt foglaltak le. A DIICOT máramarosi területi kirendeltségének tájékoztatása szerint magas kockázatú kábítószer-kereskedelem vádjával nyomoznak öt román állampolgárságú gyanúsított ellen.

A gyanúsítottak jól bejáratott bűnügyi sémát alkalmazva vásároltak külföldön különböző mennyiségű kokaint és ecstasy-tablettát, melyet aztán illegálisan hoztak be Romániába, és direkt módon vagy közvetítők révén értékesítettek a Máramaros, Kolozs, Bihar, Szatmár és Suceava megyei fogyasztók körében. Jól szervezett kapcsolati hálót alakítottak ki EU-s tagországokban és Latin-Amerikában, nemzetközi drogkereskedő csoport tagjaivá válva.

A nyomozók tájékoztatása szerint rendszeresen utaztak külföldre, ahol jelentős mennyiségű, magas kockázatú kábítószert szereztek be, melyet aztán személyesen vagy futárokat használva hoztak Románia területére. Kiderült, hogy a gyanúsítottak egyetlen tranzakció során jelentős mennyiségű drogot kínáltak megvételre, azaz egyszerre legalább 10 gramm kokaint, grammonként 80-100 euróért.
 

Hirdetés