Éjszakai járatokról kérdeznek minket

Kolozsvári városi tanácsos meg szeretne bizonyosodni róla, hogy tényleg akarunk éjjeli buszjáratokat Kolozsváron. Jönnek az elektromos buszok.
Hirdetés

Ha szeretnél éjszakai járatokat Kolozsvárra, akkor itt lehet lobbizni. A 25N járat évek óta közlekedik, de csak tanév közben, a nyári vakáció alatt szünetel. 

Most Ioan Bîldea, aki a PNL színeiben nyert önkormányzati mandátumot, összeállított és terjeszt egy rövid, online kitölthető kérdőívet arról, szeretnénk-e éjszakai járatokat. Az itt kitölthető kérdőívben érdemes pontosítani a járatsűrűséget és az óhajtott útvonalakat is.
 
Július 19-től egyébként már csak azok az egyetemisták tudnak ingyenes, illetve árkedvezményes bérleteket kiváltani a nyári hónapokra, akik nem most fejezték be a tanulmányaikat.
 
A héten több fejlesztést is bejelentett a közszállítási vállalat tulajdonosa, a kolozsvári önkormányzat:
  • tíz elektromos buszt fog vásárolni svájci-román együttműködésben, 85%-os, visszanemtérítendő támogatással, amelyből 3 töltőállomást és 11 gyorstöltőt is kialakítanak. Az autóbuszok 50-70 km-t közlekednek egy-egy töltéssel, fel vannak szerelve légkondicionálóval és mozgáskorlátozottak által is használható fellépő-rendszerrel;
  • időre szóló jegyekkel és utazásszámra szóló bérletekkel bővítik a vállalat jegy- és bérletkínálatát, vagyis érvényben maradnak az eddigi jegyek és bérletek is.

Az időre szóló jegyek ára:

  • az első és utolsó érvényesítés között 30 percet érvényes városi jegy – 2 lej
  • az első és utolsó érvényesítés között 60 percet érvényes városi jegy – 4 lej
  • nem névre szóló, minden vonalon való utazásra feljogosító napibérlet, az első kezeléstől számított 24 órás érvényességgel – 13 lej
  • nem névre szóló, minden vonalon való utazásra feljogosító napibérlet, az első kezeléstől számított 72 órás érvényességgel – 23 lej
  • névre szóló, minden vonalon használható, 60 utazásra feljogosító havibérlet – 60 lej
  • névre szóló, minden vonalon használható, 120 utazásra feljogosító havibérlet – 84 lej
Az új jegyeket és bérleteket a jegyautomata-rendszer beüzemelésével egy időben vezeti be a közszállítási vállalat.
 
Fotó: Szabó Tünde
 

Hirdetés