Vegzálják a hatóságok – DNA-feljelentést tett Kincses Előd

Mert tényleg nem szokványos, hogy határátkelés közben csak úgy lemásolják az ember iratait.
Hirdetés

Az Országos Korrupcióellenes Ügyosztályon (DNA) tett feljelentést ismeretlen tettes ellen Kincses Előd marosvásárhelyi ügyvéd, mivel határátkelés közben rendőri utasításra külön lemásolták a személyi okmányait.

„Pár nappal azután, hogy bejelentettem a nyilvánosságnak, hogy tizenegy személy képviseletében és a saját nevemben feljelentést tettem Valentin Constantin Bretfelean, a marosvásárhelyi rendőrség ügyvezető igazgatója ellen fenyegetés bűncselekményének vádjával, a marosvásárhelyi repülőtéren, miután túl voltam az útlevélvizsgálaton, visszakérték a személyimet fénymásolásra. Ezért hivatali hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) marosvásárhelyi kirendeltségénél” – jelentette ki hétfőn Kincses.

Elmondta, hogy tíz nap múlva, visszatéréskor, teljesen megmagyarázhatatlan módon, újra megismétlődött az eset, újra elkérték a személyijét fénymásolásra. Ezt visszaélésnek nevezte, amelynek egyértelmű célja a megfélemlítés. A továbbiakban arról beszélt, hogy kérdésére azt a választ kapta, hogy az Országos Rendőr-főkapitányságtól kapták az utasítást.

A túlkapás miatt Kincses panaszt nyújtott be az Országos Rendőr-főkapitányságra, amely két nap után a határrendészetnek utalta át az ügyet. A határrendészet válaszában pedig az áll, hogy a vonatkozó határrendészeti szabályok szerint törvényes volt az eljárás, diszkriminációról szó sincs (noha egyedül vele történt ez az eset).

Hirdetés

Kincses ezek után a Btk. 297. (2) szakasza értelmében hivatali hatalommal való visszaélés vádjával június 15-én feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) marosvásárhelyi kirendeltségénél.

Kincses Előd nemrég fenyegetés bűncselekménye vádjával panaszt nyújtott be 11 személy képviseletében és a saját nevében Valentin Bretfelean ellen, aki felszólításokkal megfenyegette mindazokat a vásárhelyieket, akiknek ingatlanjára kétnyelvű utcanévtáblát függesztettek ki, hogy amennyiben nem távolítják el azokat, 30 ezertől 50 ezer lejig terjedő büntetést fog kiszabni, amivel félelmet keltett az érintettekben. A Marosvásárhelyi Bíróság melletti Ügyészség nem adott helyt a panasznak, és megszüntette az eljárást Bretfelean ellen.
 

Hirdetés