Autópályán Magyarországra? Igen, da!

Ezt is megértük: összekapcsolnak egy magyar és egy román autópályát, Nagylaknál lesz a határátkelő.
Hirdetés

Az első autópálya-határátkelő nyílik meg Románia és Magyarország között Arad megyében. A határátkelőt Nagylaknál nyitják meg július 11-én – jelentette be szerdán Bogdan Cotârlici, az állami autópálya- és országút-hatóság (CNADNR) szóvivője.

Ugyanaznap átadják a Pécska és Arad közötti 16 kilométeres sztrádaszakaszt, illetve a magyar M43-as pálya Makó és az országhatár közötti 23 kilométeres szakaszát – tette hozzá a szóvivő.

A Mediafax a PSD Arad megyei szervezetétől arról értesült, hogy az avatásra Orbán Viktor magyar és Victor Ponta román miniszterelnököt is várják.

A Nagylak-Csanádpalota autópálya-határátkelő megnyitása nyomán Arad és Temesvár lesz Románia első két nagyvárosa, amelyet bekapcsolnak az európai gyorsforgalmi úthálózatba.

Az A1-es jelzésű, Erdély déli részén haladó autópálya Pécska-Arad szakaszát 2013-ban kellett volna átadni, de a CNADNR felbontotta a szerződést a korrupciós ügybe keveredett korábbi kivitelezővel, és új közbeszerzési eljárást írt ki a munkálatok befejezésére.

Hirdetés