Hoppá: EMNP-MPP-koalíció Székelyudvarhelyen

Jövőre jöhet a közös jelöltlista.
Hirdetés

Koalíciós megállapodást kötött az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) Székelyudvarhelyen, és közös jelöltlistával méretkezik meg a jövő évi helyhatósági választáson – jelentették be szerdai sajtótájékoztatójukon a szervezetek képviselői. Jakab Attila, a néppárt Hargita megyei szervezetének elnöke elmondta, egyelőre nem a jelöltek nevesítését tartják prioritásnak, jelenleg a koncepciók egyeztetésén dolgoznak. Elárulta ugyanakkor, terveik közt szerepel a közös polgármesterjelölt állítása is.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a két szervezet országos elnöksége hogyan fogadta a helyi szervezetek összefogásának hírét, Gálfi Árpád, a polgári párt székelyudvarhelyi szervezetének elnöke azt mondta, a kezdeményezők elsősorban a helyi közösség érdekeit tartották szem előtt, amikor az összefogásról döntöttek.

„Szeretnénk bebizonyítani mindenki számára, hogy fontosabb számunkra Székelyudvarhely, mint az aktuális politikai helyzet, és az ehhez kapcsolódó viták” – tette hozzá Jakab Attila. Mint mondta, a nemzeti oldal összefogását azért tartják időszerűnek, mert olyan városvezetést szeretnének, amely pontosan, átláthatóan elszámol a befizetett adókkal, amely tenni tud azért, hogy a hivatali ügyintézés gyors és nyomon követhető legyen és nem jelent pluszstresszt a város polgárai számára.

„Olyan várost szeretnénk, ahol van remény és jövő, amely vonzza a befektetőket, ahol a fiatalok nem kényszerülnek arra, hogy külföldre menjenek szerencsét próbálni. Olyan várost szeretnénk, ahol a gazdasági tevékenységet a városvezetés támogatja, ahol megfelelő figyelmet szentelnek az idősöknek, a kerékpárral közlekedőknek, a kismamáknak és a gyerekeknek” – hangzott el a sajtótájékoztatón. Jakab Attila elmondta továbbá, azt szeretnék, ha az önkormányzat támogatná a fiatal „fészekrakókat”, területet és adókedvezményt biztosítva számukra.
 

Hirdetés