Esőben indult ma az Electric Castle

Ma kezdődött Bonchidán az ország legjobb elektronikus zenei (és nemcsak) fesztiválja két órás csúszással és elázott parkolóval. Az összes fesztiválbérlet hetekkel ezelőtt elkelt.
Hirdetés

Tíz óra helyett délben nyitották meg az Electric Castle fesztivál idén egyetlen kapuját: a késést a szervezők az eső számlájára írták. Tegnap egész délután és éjjel esett, ezért ma még minden helyszínt újból ellenőriztek. 

Így derült ki, hogy a három parkoló közül csak egy használható, a másik kettő puhára ázott, ezért azt tanácsolják a Kolozsvárról indulóknak, inkább a fesztiváljárattal menjenek ki Bonchidára. És hogy hozzanak esőkabátot, mert ugyan az egyik szponzor szétoszt pár ezer esőköpenyt, de az nem lesz elég. Ez az oldal pedig egyedül arra szolgál, hogy megmondja, esik-e az eső Bonchidán. Most épp igen.
 
A buszozás olcsóbb is, mint az autó parkoltatása: egy beállás a parkolóba 15 lejbe kerül. Buszok félóránként indulnak a Kolozsvár Aréna parkolójából, illetve a bonchidai kastély bejáratától, hét lejbe kerül egy út, buszjegyet a parkolóban felállított bódénál lehet vásárolni. Éjszaka is közlekednek, az utolsó járat hétfő délben indul Bonchidáról Kolozsvárra.
 
Electric Castle
 
Magára a fesztiválra már csak a helyszínen lehet jegyet vásárolni, és csak napijegyet 149 lejért. A fesztiválbérletek hetekkel ezelőtt elfogytak. A kastély szomszédságában, a fesztivál területén sátorozási lehetőséget is biztosítanak tízezer férőhelyen, egy sátorjegy 59 lejbe kerül személyenként, és négy napra érvényes.
 
A szervezők nagyon reklámozzák az Electric Castle 2015 appot, mert ugyan nyomtattak tízezer szórólapot is, de telefonon böngészni a programot, kiválasztani a kedvenc előadót a 150 közül, saját programot és útvonalat készíteni benne egyrészt könnyebb, másrészt nagyobb sikk, harmadrészt zöld. 
 
Változatos fesztiválkaját ígérnek, kivételesen a vegák sem fognak kizárólag lángosra szorulni, mert több mint 25 éttermet hívtak meg idén. A sör hét lej, egy palack víz öt lej, egy rendes ital 15 lej – árulták el már előre, és semmiért sem fogunk tudni készpénzzel fizetni. Úgynevezett contactless kártyát kapnak a fesztiválozók, amit az erre szolgáló standoknál töltenek fel vagy készpénz, vagy bankkártya segítségével. Aki eleve contactless bankkártyával rendelkezik, az használhatja a sajátját a fesztivál területén. 
 
Electric Castle
 
Telefonokat négy helyen lehet majd feltölteni a fesztivál területén, ezek egyike a kemping területén található, és elő lehet jegyeztetni a töltést a várakozás elkerülése végett.
 
Akinek nem elég az idei sztárfelhozatal (The Prodigy, Fatboy Slim, Rudimental, The Parov Stelar Band, The Cat Empire, Nouvelle Vague, Siriusmodeselektor, The Subways, RoniSizeReprazent, High Contrast, AsianDub Foundation, DubPistols, DubPhizix&Strategy, Blomqvist Live, DC Breaks, Cosmin TRG, Subcarpați, Șuie Paparude, stb.), az minden nap beülhet filmvetítésekre, könyveket olvashat, divattal foglalkozhat, zöldülhet az EcoPointnál vagy kipróbálhatja BMX-szel vagy mountainbike-kal a dirt pályát.
 
Fotók: Electric Castle

Hirdetés