Antal: őszig elkészül az autonómiatervezet

Nincs időhúzás, a dokumentum el fog készülni. Legalábbis az ígéretek szerint.
Hirdetés

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint az RMDSZ és az MPP vegyes bizottsága, amelynek ő is tagja, őszig véglegesíteni tudja Székelyföld területi autonómiájának törvénytervezetét.

Antal Árpád a Székely Hírmondó érdeklődésére leszögezte, az autonómiabizottság ülését a két politikai szervezet elnöke hívja össze, de az utolsó találkozón a bizottság tagjai abban egyeztek meg, hogy szeptemberig átbeszélik a beérkezett javaslatokat.

„Az, hogy mit tekintünk végleges változatnak, nagyon relatív, mert nagyon sok az elvi kérdés is, amit még tisztázni kell. Most egyetlen egyet említenék, például az arányosság kérdésénél nyelvi vagy etnikai arányosság mentén haladjunk-e tovább” – magyarázta a városvezető.

Az RMDSZ sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöki tisztségét is betöltő Antal Árpád úgy véli, őszig a bizottság véglegesíteni tudja az autonómiatervezetet, azt követően pedig az RMDSZ és MPP elnökei döntenek a következő lépésekről.

A Magyar Polgári Párt (MPP) elnökének, Biró Zsoltnak határozott álláspontja van ezzel kapcsolatban, világosan tudatták partnerükkel, hogy nem játszanak időhúzásra.
 

Hirdetés