Így védekezz a kóbor kutyák ellen!

Romániában még mindig elég sok állampolgár kerül konfliktusba a kóbor kutyákkal. Mit lehet tenni az ügyben?
Hirdetés

Nos, technikás korunkban elég, ha az embernek van egy okostelefonja. Márpedig kinek nincs manapság okostelefonja a mioritikus hazában? Egyes maradi X-generációs polgárokon, meg kóbor kutyákon kívül.

Tehát, ha a békés polgár valahol találkozik egy, netán több kóbor kutyával, és történetesen nem szeretne velük közelebbi kapcsolatba kerülni, nincs más dolga, mint hogy előkapja okostelefonját, és afféle jedi lovagként bekapcsolja a megfelelő alkalmazást.

Akinek Androiddal megy a gépe, annak a Dog Whistle nevezetű alkalmazást ajánljuk. Mind ebnevelésre (már ha az embernek van kutyája), mind pedig ebriasztásra jó. Csak össze ne keverjük az utasításokat.

Az iOS-osok a Dog Whistler nevű alkalmazást próbálgassák, ha szorult helyzetbe kerülnek. Állítólag nem annyira kedvelt, mint az androidos változat, de érdemes megnyomni a gombot, főleg, ha kóbor kutyák közelegnek.

Ha mégsem működnek a telefonos ebriasztók, vagy a polgár otthon felejtette okostelefonját, esetleg nincs neki, akkor továbbra is a klasszikus recept érvényes: keress egy követ, botot, más ősi védekező eszközt, és máris nagyobb biztonságban érezheted magad. És ha nem találsz, akkor a futás is hasznos lehet, bár továbbra is szégyen. De vigyázat: a fent említett alkalmazásokat NEM lehet okostelefonról letölteni.

Hirdetés