Megint jókora adag csempészcigire bukkantak Szatmárban

Lassan a megye egyik legfőbb iparága lesz a cigarettacsempészet.
Hirdetés

Tekintélyes mennyiségű csempészcigarettát foglaltak le a szatmári határrendészek járőrözés közben a hét elején, és rövid kergetőzést követően a csempészeket is sikerült elfogniuk.

A határrendészek június 2-án tartottak ellenőrzési akciót a nagytarnai határvidéken. A járőrözés során 20 órakor Sellő (Şirlău) településen több személyre lettek figyelmesek, akik a zöldhatár irányából nagy volumenű csomagokat cipeltek. A határrendészek felszólították az illető személyeket arra, hogy adják meg magukat. Ekkor a férfiak eldobták csomagjaikat és több irányba elszaladtak. A hatóság emberei utánuk eredtek, az üldözőbe vett egyik férfi megütötte az egyik határrendészt, aki arcán és jobb kezén sérült meg.

Az akció során sikerült két román állampolgárt — a 32 éves M. Csabát és a 39 éves T. Ferencet — elfogniuk, mindketten Szatmár megyei lakosok. A terep átvizsgálása során 20 gyűjtőnyi cigarettára is bukkantak a határőrök, melyet a határrendészet székhelyére szállítottak. A csomagok átvizsgálása során azokban összesen 10 000 doboz, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak, melyek piaci értéke megközelítőleg 89 ezer lej.

Az ügyben a nyomozás folytatódik.

Hirdetés