Lassan közvita tárgyává érik a melegházasság legalizálásának kérdése

Az igazságügyi miniszter szerint hihetetlen a fejlődés a román közgondolkodásban az azonos neműek házasságáról, hamarosan jöhet az erről szóló törvénykezdeményezés.
Hirdetés

Robert Cazanciuc igazságügyi miniszter a Bulgáriában található Rusze városában szervezett találkozón jelentette ki ezt, melyen az Európai Bizottság első alelnöke, Frans Timmermans is részt vett.

A független politikus egy résztvevő kérdésére válaszolva úgy vélekedett: néhány évvel ezelőtt Romániában bűncselekménynek számított az azonos neműek közötti viszony. Ehhez képest most már ott tartunk, hogy lassan közvitára bocsájtják a házasságukról szóló törvénykezdeményezést. Ez is igazolja: hihetetlen a fejlődés a román közgondolkodásban a melegházasság legalizálásáról.

Cazanciuc arra is emlékeztetett, hogy Románia odafigyel az LGBT-közösség diszkriminációjának megelőzésére, mely bünteti a negatív megkülönböztetést.

Frans Timmermans arról beszélt a találkozón, hogy a melegek kiváló szülők. Ő maga holland parlamenti képviselőként annak idején szerepet vállalt a melegházasság legalizálást lehetővé tevő  törvény megalkotásában. Akkor az összes többi ország úgy vélte, hogy őrültség, azóta viszont több országban pedzegetik a témát. Ugyanakkor elismerte: nem lehet ezt a kérdést ráerőltetni egy országra sem.

Hirdetés