Erdélyi sörkülönlegességet állítottak elő magyar egyetemisták

A Sapientia Tudományegyetem hallgatói az Attila nevű sörrel második helyezést értek el egy nemzetközi versenyen.
Hirdetés

Az öko-innovatív termékeket felsorakoztató Ecotrophelia nemzetközi versenyt május végén szervezték meg Temesváron. A versenyre a Sapientia Tudományegyetem egy sörkülönlegességgel nevezett be, melyet Attilának neveztek el.

A termékeket élelmiszeripari, élelmiszer-minősítési szakemberek és menedzserek értékelték, figyelembe véve a termék eredetiségét, újdonságát, ipari termelési megvalósíthatóságát, érzékszervi tulajdonságait, csomagolási körülményeket, piaci promócióját, a termék és technológia környezet baráti jellegét és a termék előállítás üzleti tervét.

A szakmai és tudományos bemutatóból, illetve érzékszervi bírálatból álló megmérettetésen a hallgatók (Bán Delinke, Kolozsi Orsolya, Kuzman Hajnalka, Szőcs Hunor, Tankó György és Vultur Alexandru) az Attila, the Drink of Gods nevezetű savós sörükkel II. díjban részesültek, maguk mögött hagyva jeles egyetemeket képviselő csapatokat. A termékről részletesebben a Facebook oldalán olvashatnak.

Az Ecotrophelia 2015 Románia verseny győztesei a nagyszebeni Lucian Blaga Egyetem hallgatói, akik októberben, a Milánóban sorra kerülő Európai döntőben Romániát fogják képviselni.

Hirdetés