A Bihar megyei RMDSZ kiáll Kiss Sándor mellett

Furcsa egybeesésnek tartják, hogy éppen akkor veszik őrizetbe Kiss Sándort, miután kiállt a Szent László-szobor ügye mellett és a fúzió ellen.
Hirdetés
Mint ismeretes, az Országos Korrupcióellenes Ügyészég (DNA) nagyváradi területi szervezete kedden 24 órára őrizetbe vette Kiss Sándort, a Bihar Megyei Tanács alelnökét. Az RMDSZ Bihar megyei szervezete nyilatkozatot bocsátott ki, melyben azt írja, furcsa egybeesés, hogy tavaly az eljárás éppen a választási kampány kezdetekor éledt újra, és a jelenlegi őrizetbe vétel azután történik, miután nemrég Kiss Sándor a Szent László-szobor Szent László térre való kihelyezése mellett nyilvánosan, aláírásával kiállt, illetve múlt héten nyilatkozott a magyarság számarányát csökkentő nagyváradi és szentmártoni fúzió ellen.
 

A nyilatkozat értelmében az RMDSZ Bihar megyei szervezete szolidáris Kiss Sándorral, bízik ártatlanságában. Ugyanakkor leszögezik: ameddig nem születik végleges döntés ebben az ügyben, úgy véljük, az ártatlanság vélelme megilleti Kiss Sándort.  

Fotó: Kiss Sándor Bihar megyei RMDSZ-elnök és Huszár István alpolgármester a Szent László szobra ügyében szervezett fórumon

Hirdetés