Ítélet született az ügyben, amely miatt 20 ezer kóbor kutyát altattak el

Több mint kétmillió eurót kell leperkálnia annak a bukaresti cégvezetőnek, akinek a telkén kóbor kutyák öltek meg egy 4 éves gyereket.
Hirdetés

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Romániában azt a telektulajdonost, akinek a területén kóbor kutyák öltek meg két évvel ezelőtt egy négy éves kisfiút. A 4 éves Ionuț Anghel Bukarest egyik parkjában játszott, amikor nagymamája felügyelete alól kikerülve, egy közeli elhagyott telekre tévedt testvérével. Kóbor kutyák támadták meg őket, bátyjának sikerült elmenekülnie, de

a 4 éves kisfiút halálra marcangolták a gazdátlan ebek.

A bukaresti II. kerületi bíróság pénteken közölt első fokú ítélete szerint a telek tulajdonosát három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, a gyermek családjának pedig összesen 2,4 millió euró kártérítést kell fizetnie. A csaknem két évvel ezelőtt történt ügy következtében több tízezer kóbor kutyát gyűjtöttek be Bukarest utcáiról és elaltatták őket.

A telektulajdonost gondatlanságból elkövetett emberölés vádja miatt ítélték el. A nem jogerős ítélet szerint a férfi, aki egy lakónegyedet akart építeni a telken, 600-600 ezer euró kártérítést kell fizessen a két szülőnek, 1,2 millió eurót pedig a megölt kisfiú bátyjának.

A bíróság a bukaresti II. kerületi önkormányzat zöldövezeti igazgatóságot is megbírságolta.

Az orvosok szerint a négy éves gyerek holttestén több száz kutyaharapást azonosítottak, testén csak a talpa maradt sértetlen. A bukaresti főpolgármesteri hivatal állatvédelmi felügyeletének projektvezetője az év elején bejelentette, hogy több mint 26 ezer kóbor kutyát altattak el 2013 októbere óta Bukarestben, 23 ezret örökbe fogadtak, a menhelyeken akkor 1800 befogott gazdátlan eb várta megmentőjét. 

Fotó: Mediafax

Hirdetés