TIFF torony Kolozsvár Főterén
A Főtérről jelentjük
Szerző: Szabó Tünde
2015. május 29. péntek, 23:08
A Főtér lett a fesztivál központja, most már tényleg. Minden itt fut össze, fel, be.

Rendesen megszállta a filmfesztivál a város köztereit, és nem csak a lámpasavakra feszített reklámjaival. A Főteret teljesen beépítette egy óriásira felfújt képernyővel, két henyélővel, egy autókocsmával, egy emeletes konténerrel és egy toronnyal.

Sajnos ez utóbbinak semmilyen funkciója nincs, ha nem számítjuk a reklámot, pedig a mezei kolozsvárinak jól esne egyszer legalább a ló magasságából belenézni Mátyás király szemébe.
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
Ez a látvány sajtókonténer teraszán fogadja az embert.
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
A közszolgálati tévé szabadtéri stúdiót telepített a térre, így Oana Giurgiu, a fesztivál ügyvezető igazgatója mellett magyar turistacsoportok fotózkodtak.
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
Az önkéntesek kétezer széket raktak sorba a ma esti megnyitóhoz. És volt, aki rögtön meg is pihent rajtuk.
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
Mert hogy a padokat a TIFFalók és a májusi Critical Mass-ra érkező bringások foglalták el.
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
A TIFF szereti és támogatja a bringásokat, a Filmraktárban például ingyenesen vetíti nekik a Bikes vs Cars című filmet jövő pénteken, most viszont bezavartak kicsit azoknak az önkénteseknek, akik épp mozivá építették át a teret. 
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
Annyian gyűltünk össze az ehavi tömegtekerésre, hogy nem lehetett rendesen elkeríteni a teret, csak miután nekivágtunk a városnak.
 
TIFF Campus
 
Ez már a TIFF Campus koncertszínpada a Hașdeu bentlakásnegyedben, a Piezişă / Hegyvölgy utca tetején, amely közben úgy kiépült, hogy már nem lehet a húsz évvel ezelőtt közkeletű nevén, Hányinger Straßeként emlegetni. A berlini emigránsok pózában és kevert dallamvilágában nyomuló Rotfront kellett volna épp játszon, de csúszott két órát. Utána amerikai ska buli van műsoron, csak remélni tudjuk, hogy ma (és holnap és holnapután) este senki sem akar tanulni a közvetlenül színpad melletti diákszállókban.
 
TIFF Campus
 
Itt pedig ingyen nézhetnek a diákok filmeket, ma este a Dyke Hardot. Ha valaki jól bírja a hideget, és itt szeretne mozizni, ezt a vásznat a Mikó kertben, a X-es bentlakás bejáratával szemben találja.
 
Mindenki más menjen moziba, nyolc teremben vetítenek már. Mert a TIFF azért szállta meg a várost, hogy mi megszálljuk a mozikat.
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/9725
A régiósítás veszélyes. Erdély veszélyes. Transilvania nem veszélyes. Amúgy jé, Romániában élnek emberek Bukaresten kívül is. Micsoda felfedezés!
Meg kell adni: ha az érdek úgy kívánja, a mioritikus államvezetés remekül teljesít. Persze, nem az ország érdeke. A büntetőügyeseké.
Az irodalmi tehetséggondozás kolozsvári fóruma, a Bretter-kör felvette annak az embernek a nevét, akinek az elmúlt évtizedekben talán a leginkább köze volt hozzá: a Bréda Ferencét.
Hiába kötelezi törvény a sztrádaépítésre, nagyon úgy tűnik, a kormány magasról tojik az egészre.
Gaal György helytörténész egy kötettel adózik De Gerando Antonina, a kolozsvári leányintézet alapítója emlékének.
Szögezzük le: a szándék dicséretes! Mindentől függetlenül. De azért vicces, na.
Számolja valaki, hogy a hanyadik álorvos bukott le?
A Musai-Muszáj nyílt levélben üzente meg Kolozsvár polgármesterének, hogy a jónapotnak őszintének kell lennie.
Úgy tűnik az államfő vissza fogja dobni az eleve későn összerakott 2019-es büdzsé tervezetét, amit a hivatala amatőr fércmunkának nevezett.
A szerző szerint Erdély issza meg a bukaresti politikai kavarások levét. Amelyhez az erdélyi magyarok fő érdekképviselője, az RMDSZ is rendesen hozzájárul.
De egy álláskereső portálnak az alkalmazottak 44 százaléka bevallotta.
Úgy tűnik. Igaz, nem magyar, hanem román zászló alatt. De sízni így is jól lehet majd, ha minden megvalósul.
Szakszerű elemzés arról, hogyan járatja le magát a mioritikus haza a nemzetközi katonai stratégiai pályán. És persze, Magyarország megint jobban teljesít.
A magyarellenes szurkolói megnyilvánulások sem szegik kedvét a Sepsi OSK futballcsapat tulajdonosának, aki ugyanolyan sikerrel próbálja megállni a helyét a román labdarúgás élvonalában, mint a kenyérpiacon.