TIFF torony Kolozsvár Főterén
A Főtérről jelentjük
Szerző: Szabó Tünde
2015. május 29. péntek, 23:08
A Főtér lett a fesztivál központja, most már tényleg. Minden itt fut össze, fel, be.

Rendesen megszállta a filmfesztivál a város köztereit, és nem csak a lámpasavakra feszített reklámjaival. A Főteret teljesen beépítette egy óriásira felfújt képernyővel, két henyélővel, egy autókocsmával, egy emeletes konténerrel és egy toronnyal.

Sajnos ez utóbbinak semmilyen funkciója nincs, ha nem számítjuk a reklámot, pedig a mezei kolozsvárinak jól esne egyszer legalább a ló magasságából belenézni Mátyás király szemébe.
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
Ez a látvány sajtókonténer teraszán fogadja az embert.
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
A közszolgálati tévé szabadtéri stúdiót telepített a térre, így Oana Giurgiu, a fesztivál ügyvezető igazgatója mellett magyar turistacsoportok fotózkodtak.
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
Az önkéntesek kétezer széket raktak sorba a ma esti megnyitóhoz. És volt, aki rögtön meg is pihent rajtuk.
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
Mert hogy a padokat a TIFFalók és a májusi Critical Mass-ra érkező bringások foglalták el.
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
A TIFF szereti és támogatja a bringásokat, a Filmraktárban például ingyenesen vetíti nekik a Bikes vs Cars című filmet jövő pénteken, most viszont bezavartak kicsit azoknak az önkénteseknek, akik épp mozivá építették át a teret. 
 
TIFF Kolozsvár Főterén
 
Annyian gyűltünk össze az ehavi tömegtekerésre, hogy nem lehetett rendesen elkeríteni a teret, csak miután nekivágtunk a városnak.
 
TIFF Campus
 
Ez már a TIFF Campus koncertszínpada a Hașdeu bentlakásnegyedben, a Piezişă / Hegyvölgy utca tetején, amely közben úgy kiépült, hogy már nem lehet a húsz évvel ezelőtt közkeletű nevén, Hányinger Straßeként emlegetni. A berlini emigránsok pózában és kevert dallamvilágában nyomuló Rotfront kellett volna épp játszon, de csúszott két órát. Utána amerikai ska buli van műsoron, csak remélni tudjuk, hogy ma (és holnap és holnapután) este senki sem akar tanulni a közvetlenül színpad melletti diákszállókban.
 
TIFF Campus
 
Itt pedig ingyen nézhetnek a diákok filmeket, ma este a Dyke Hardot. Ha valaki jól bírja a hideget, és itt szeretne mozizni, ezt a vásznat a Mikó kertben, a X-es bentlakás bejáratával szemben találja.
 
Mindenki más menjen moziba, nyolc teremben vetítenek már. Mert a TIFF azért szállta meg a várost, hogy mi megszálljuk a mozikat.
comments powered by Disqus
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.