Juncker fokozza a fokozhatatlant

Ha azt hitték, hogy a minapi pofozkodása után már mindent tudnak az Európai Bizottság elnökéről, akkor tévednek. Sajtótájékoztató közben telefonálni például még nem látták.
Hirdetés

Jean-Claude Juncker az Európai Bizottság elnöke, tudják, az az ember, akit fel kell hívni, ha Európával akar beszélni valaki. A világsajtót széltében-hosszában bejárta a rigai csúcstalálkozón készült videó, ahol gyakorlatilag hülyét csinál magából és a kontinens állami vezetőiből. Az Orbán Viktornak adott tasli futotta be – érthető okokból – nálunk a legnagyobb karriert, de a magyar miniszterelnök viszonylag olcsón megúszta: őt például alighogy meglegyintette, nem puszilta homlokon, nem ütögette a pocakját, mondván, hogy mennyire elhízott meg ilyenek. (Igaz, le is diktátorozta, de csak tréfás-kedvesen, ahogyan a szóvivője magyarázta utólag.)

És most itt van ez a videó. Történetesen egy sajtótájékoztatón készült még áprilisban, a vicces kedvű EB-elnöknek Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő volt a vendége. Az elnök asszony éppen beszélt, amikor Junckernek megszólalt a telefonja, amit fel is vett, majd miután letette, kicsit nyomkodta a képernyőt, a jelek szerint sms-t írt valakinek. De kinek? És mit? 

Íme a felvétel, lehet tippelni!
 

Hirdetés