Kisiklott egy vonat Székelyföld határán

Szerencsére „csak” tehervonat volt, a vasúti közlekedést viszont eléggé összezavarja.
Hirdetés

A tehervonat a Maros megyei Héjjasfalván siklott ki, és elzárta a Héjjasfalvától Székelyudvarhelyre vezető 13C jelzésű országutat, valamint a Brassót Segesvárral összekötő 300-as vasútvonalat.

A Segesvárral szomszédos Héjjasfalva polgármestere az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a községháza térfigyelő kamerája is rögzítette, amint a 37 vagonos, szenet szállító tehervonat utolsó vagonjait egy másik sínpárra irányítja a váltó, mint amelyiken a vonat eleje haladt.

A román vasúttársaság (CFR) közleménye szerint 

a balesetben hat vagon siklott ki, egyikük felborult. 

A kisiklott vagonok mindkét vágányt és a magasfeszültségű villanyvezetéket is erősen megrongálták.
 
A CFR közölte, hogy a következő két napban kerülő úton közlekednek a vonatok Brassó és Románia nyugati városai között. Egyes vonatok az eredeti útvonal helyett a Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredán is áthaladó 400-as vonalon, más vonatok pedig a Nagyszebenen átvezető 200-as vasútvonalon jutnak el célállomásaikba.
 
A vasúttársaság szóvivője az MTI-nek elmondta, a pályalezárás nem érinti a Bukarest és Budapest között közlekedő nemzetközi vonatokat. A CFR azt javasolja az utazóknak, 

hívják fel a tudakozót, mielőtt útra kelnének. 

A rendőrség pedig alternatív útvonalakat javasol azoknak, akik gépkocsival közlekednének Héjjasfalva és Székelykeresztúr között.
 
(Képünk illusztráció)

Hirdetés