Szatmár: nem szívesen „házasodna” az RMDSZ a liberálisokkal

A német fórum javasolta a hármas együttműködés. Az RMDSZ megvárná a választásokat, és aztán tárgyalna.
Hirdetés

A Szatmár megyei RMDSZ-elnök továbbra is a német fórumot tartaná meg koalíciós partnernek, más alakulatokkal csak ügyek mentén kollaborálna. Pataki Csaba szerint korai koalíciókról beszélni a 2016-os választások előtt egy évvel.

Az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke annak kapcsán nyilatkozott, hogy a Német Demokrata Fórum (NDF) megyei vezetője,Leitner János korábban kifejtette: hármas együttműködést szeretne, melybe bevenné a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) is. „Programot egyeztetve bárkivel hajlandóak vagyunk együttműködni, az RMDSZ-nek azonban meg kell őriznie az önállóságát” — fejtette ki az elnök, hozzátéve: a német fórummal 25 éve fennálló együttműködésüket folytatni szeretné.

Elmondta, a fórum elnökének felvetését érdekesnek, ugyanakkor naivnak tartja. Mint kifejtette, a szervezést lentről kell kezdeni, azaz a döntéseket a választópolgárokhoz lehető legközelebb eső szinten kell meghozni, „nemcsak fölfelé, egy irányba kell nézni”.

Úgy vélekedett, az, hogy a liberális párt színeiben a német fórum volt elnöke, Klaus Johannis országos szintű sikert ért el a tavaly őszi elnökválasztáson, nem biztos, hogy jelentősen befolyásolja majd a 2016-os választásokkor a szavazópolgárok opcióit.

Hirdetés