Román tisztségviselőket is kitiltottak Amerikából

Furcsa is lett volna, ha Magyarország lenne az egyedüli korruptnak tartott ország a térségben.
Hirdetés

Korrupció miatt román és bolgár volt és jelenlegi kormányzati tisztségviselőiket is kitiltottak az Egyesült Államokból, de nem ugyanazon a jogi alapon, mint a magyarokat – ismerte el kérdésekre válaszolva Hoyt Brian Yee az amerikai képviselőház külügyi bizottsága európai és eurázsiai albizottságának keddi meghallgatásán.

Az amerikai-magyar kapcsolatok jövőjéről tartott meghallhatáson Yee, aki az amerikai külügyminisztérium térségért felelős államtitkár-helyettese, Dana Rohrabachernek, az albizottság republikánus elnökének arra vonatkozó felvetéseire válaszolt, hogy vajon az amerikai kormány a bírálataiban nem alkalmaz-e kettős mércét Magyarországgal szemben, annak térségbeli szomszédjaitól, például Romániától és Bulgáriától eltérően.

Az amerikai diplomata cáfolta, hogy az Egyesült Államok más országoktól eltérő megítélésben részesítené Magyarországot. Yee nem árulta el a kitiltott román és bolgár tisztségviselők kilétét, kijelentve, hogy – ugyanúgy, mint Magyarország esetében – a törvény nem teszi számára lehetővé az érintettek megnevezését.
 

Hirdetés